De cartier

Apa trece, conducta spartă rămâne. De 6 luni, pe strada Meteor băltește apa sub un gard viu

O stradă din municipiu are de jumătate de an o problemă ascunsă sub un gard viu. Se pare că o conductă e spartă; în consecință se vede cu ochiul liber că apa băltește și inundă și un sfert din trotuar. Interesant este că locuitorii din zonă s-au obișnuit cu situația, dar un clujean care trece zilnic prin zonă a luat atitudine și a făcut o sesizare primarului.

Bărbatul își duce zilnic fetița la școala de pe strada Meteor din cartierul Zorilor și a observat că în apropierea indicatorului de parcare de la blocul nr.2 se formează bălți sub gardul viu, indiferent de starea vremii. A urmărit ce se întâmplă câteva luni, apoi a trimis o sesizare primarului pe mycluj.ro. 

”Eu am trecut pe acolo și am văzut că de multă vreme curge și stă apa. M-am gândit că e o conductă spartă”, ne-a povestit bărbatul.  

meteor

O porțiune destul de mare din trotuar e pe jumătate îmbibată cu apă de la sursa ascunsă sub gardul viu. În demersul său, clujeanul animat de spiritul civic, nu s-a adresat Companiei de Apă Someș, ci mai întâi conducerii orașului. De altfel și dacă ar încerca să sune la unul din numerele de contact ale Companiei de Apă Someș Tisa, ar fi în zadar deoarece dacă suni la cele două numere de telefon puse la dispoziție, te întâmpină robotul care te pune în așteptare ca să fii preluat de un operator, apoi apelul se întrerupe brusc. 

Reprezentanții Companiei de Apă Someș Tisa nu ne-au oferit deocamdată un punct de vedere cu privire la situația de pe strada Meteor. Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al instituției a declarat că este plecat din localitate și că va reveni luni cu informațiile solicitate. 

LATER EDIT: Contactat de Ziar de Cluj, reprezentantul Companiei de Apă Someș Tisa a demarat o investigație și ne-a transmis azi, 9 mai, că este programată o intervenție deoarece se confirmă problema sesizată de cetățean. ”Se confirmă un firicel de apă ce iese din zona gardului viu. Mâine dimineață este programată intervenție. Transmiteți vă rog mulțumiri cetățeanului”, a declarat purtătorul de cuvânt Lucian Croitoru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *