In vizor

Anul acesta, de Crăciun, clujene, fii tu și portofelul tău Magii de la Răsărit care-i aduc aur și smirnă pruncului de sereist Buta

Primăria Cluj-Napoca a răspuns unei solicitări a site-ului stiridecluj.ro și a informat că percepe, pentru anul 2023, o chirie de 0,67 lei/mp/zi pentru orice spațiu public, indiferent de zona sau cartierul din municipiu. Dacă ți se aprobă cerearea de închiriere, te costă identic spațiul din Piața Unirii, ca unul din cartierul Zorilor, sau Parcul Central. Adică la preț de semințe poți să iei spațiul public și să faci parale. Dar tu, clujene, mândru că ești clujean, nu ai să poți închiria nici un metru pătrat de sapțiu public din acest oraș – tu nu faci parte dintre cumetriile municipalității, tu trebuie doar să scoți banul din buzunare și să plătești distracția.

desfacerea de produse ce fac obiectul comerțului stradal pentru anul 2023 este de 0,67 lei/mp/zi. Valoarea acesteia este aceeași pe raza municipiului Cluj-Napoca, fără diferențieri pe zone/cartiere

Doar trebuie să ai pile la Emil Boc și te ”rezolvi” de o afacere cu spațiul public. De remarcat, totuși, că față de anul trecut, când taxa pe mp de paranghelie pe spațiul public era de 0,31 lei/zi, anul acesta este de 0,67 lei/zi. Va fi împovărător pentru plodul de sereist Buta, care va fi astfel nevoit să mărească taxa pe care o va percepe ”vendorilor” (că suntem la municipiu, nu la țară) pe metrul pătrat pe zi ca să vândă langoșe și jumări la prețuri de lingouri de aur.

Poate ați uitat, dar anul acesta Untold puiește două târguri de Crăciuni în Oraș la acest minunat preț: unul pe locul tradițional din Piața Unirii, altul pe locul proaspăt dalat în cinstea acestui eveniment pe platoul din fața Sălii Sporturilor Horea Demian. Exact după cum am prevăzut că se va face efortul.

CITEȘTE ȘI:

VEȘTI EXTREM DE BUNE PENTRU CALUL LUI MATHIAS REX: OSĂ avem patinoar pe platoul Sălii Sporturilor

”Scăpat de corvoada săptămânală a zilei de joi, cea în care se străduiește să fie convingător când înghite tone de broaște râioase despre noile și mai noile realizări (care nici nu s-ar fi făcut dacă nu am fi beneficiat de multiplele sale mandate de primar), de la microfonul emisiunii de chitanțier în patronul căreia a mai băgat jumătate de milion de lei ”cu dedicație”, Emil Boc a trecut la laudatio de sine pe pagina lui personală de Facebook. Așa aflăm că, în viitorul incert al lui OSĂ, pe platoul Sălii Sporturilor, ”va fi amenajat un patinoar și un târg de Crăciun”.”

Când cu scandalul cu NUCA, de anul trecut, Ziar de Cluj a publicat un material în care a demonstrat cum brava administrație OSĂ are cumetrii la închiriat spațiul public și de ce lăcomia ”organizatorilor” cărora li se dă pe bani de semințe acest spațiu public face ca o langosă să fie 20 de lei.

CITEȘTE ȘI:

CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!

Acum, la preț de 1070 de lei pe zi pe cei 1600 de mp tradiționali ai Târgului de Crăciun din Piața Unirii, primăria așterne covorașul auriu al unei noi afaceri pentru plodul de sereist Buta. Că numai din UNTOLD nu-i mai ies așa de mulți bani având în vedere faptul că ”lasă” economiei Clujului zeci de milioane de euro în visele comunicaționale ale lui Emil Boc.

Cu scriam, anul trecut, Piața Unirii a fost silută cu un Târg de Crăciun la prețul de 496 de lei pe zi. Conform datelor publice, un comerciant a plătit în 2022 o chirie de 18.000 de lei plus TVA (600 – 700 de lei pe zi), pentru închirierea unei căsuțe, iar cei care vindeau băutură și mâncare au ajuns să plătească între 25.000 – 30.000 de lei pe întreaga perioadă a târgului. Prin urmare, 18.000 de lei a fost suma minimă, pentru toată perioada târgului de circa 25 – 30 de zile, vorbim despre o chirie de 600 – 700 de lei pe zi/căsuță (și au fost câteva zeci) – o foarte bună afacere pentru una dintre cumetriile municipalității.

Anul acesta, amatorii de închiriat căsuțe, încap pe mâna lui Buta. Vai de ei, vai de vizitatori!

Conform site-ului stiridecluj.ro, taxa de participare va fi 35.000 de lei + TVA/gheretă. La care se vor mai adăuga niște costuri suplimentare de 2000 de lei + TVA pentru fast food și 1300 de lei + TVA pentru food ambalat (produse tradiționale, brânzeturi, dulciuri etc) și taxa pe curentul consumat care va fi contorizată.

Deci să nu vă mirați că, prin amabilitatea lui Emil Boc, care este suspect de amabil cu Buta, veți fi prăjiți la buzunare de Târgul de Crăciun. Nașterea Domnului Costă, bă, clujene, mândru că ești clujean! Fii tu și portofelul tău Magii de la Răsărit care-i aduc aur și smirnă pruncului de sereist Buta!