Vocea ta

CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!

Spațiile publice ale municipiului Cluj-Napoca sunt date pe bani de nimic (câtă vreme nu există comunicare onestă pe această temă – și de la mincinoșii administratori pedelisto-peneliști ai orașului nu așteptăm onestitate), iar acestea sunt mulse cu diverse ocazii de diverși neica-nimeni până să nu intre în grațiile administrației locale. Așa că, în loc să se bucure clujenii de spațiile lor, făcute din banii lor, le mulg pentru profit cumetriile lui Boc: Buta o dată pe an, sistematic, acum ăștia care au organizat o mizerie de târg despre care aflăm, ulterior, din materiale publicitare, că sunt cele mai-nemai-pomenite-târguri ”de Crăciun” din Galaxie. Dacă vreți să vi se facă silă, vedeți târgul ziua, fără luminițele pe care tot noi le plătim, că nu vine factura pe papagalul care și-a permis să le zică reprezentanților unei asociații clujene că ”nu se integrează” în peisajul peste care s-a înstăpânit el. Că, la final, fiecare căsuță închiriată pe bani de toată rușinea ”spiritului Crăciunului”, de unde și prețurile nesimțite (20 de lei o langpșă, bă?!), mai scoate din buzunare 10.000 de lei pentru curent. Deci aici se mulge din greu pe spațiul public al clujenilor! Cum e măi, Măestrică, nu vii tu să ne pui placa aia cu ”Clujul pentru oameni, nu pentru profit?” Nu-ți crapă obrazul de rușine? 

Ne scrie Asociatia pentru protejarea animalelor NUCA:

”Cu parere de rau, va anuntam ca ne-a fost retras acordul de a participa la Targul de Craciun, de catre organizator. Motivul este „feedback negativ si nu va integrati”. Nu e o palma, e o oala cu apă clocotită aruncata pe fata. Stim bine ca nici strazile pline de caini de odinioara nu s-ar fi integrat la Targul de Craciun, dar asta e istorie, nu-i asa? Iar istoria se uita. Ne doare ca munca noastra nu „se integrează” in astfel de evenimente. Ne-a durut si ca un om aparent deschis la minte ne-a vorbit asa cum a facut-o, explicandu-ne si ca decizia îi apartine.
Organizatorul nu a avut doua mese pentru echipa noastra, asa că am adus noi mesele. Dar nici ele nu s-au integrat. Nici materialele informative, nici cainele abandonat acum doua săptămâni pe marginea drumului din Cluj. Noi insine suntem neintegrati in lumea feerica a sarbatorilor. „Nu e datoria mea sa va integrez”, ni s-a spus. Doare si evidenta că banii sunt mai importanti decat spiritul sarbatorii unei comunitati din care facem si noi parte și pentru binele careia lucram.
Va asigur, domnule organizator, ca viitorul frumos al copiilor si al comunitatii nu e direct propotional cu profitul obtinut azi, ci va deveni direct proportional cu investitia dumneavoastra si a tuturor in educatie, intelegere si civilizare. Imaginile cu animale zdrobite pe carosabil, spanzurate, otravite, batute, abandonate nu vor putea fi scoase din amintirile copiilor oaspeti la targul dumneavoastra cu tot profitul Targului de Craciun, oricat ar fi el. Noi facem ca aceste imagini sa nu mai existe, vrem ca oamenii, animalele si natura sa ajungă la un echilibru de conviețuire si pentru asta muncim in fiecare zi.
Nu e o rusine pentru noi ca nu am avut bani de investit in integrarea la Targul de Craciun al orasului Cluj-Napoca, nici in chiria spatiului. Fiindca toti banii nostri sunt investiti in bunastarea animalelor și a cetatenilor acestui oras, pe care ii ferim, de peste un deceniu, de consecintele faptelor celor mai putin intelepti dintre noi.
Va multumim pentru cele doua zile oferite cu generozitate. Am cunoscut sute de oameni minunati care vad mai departe decat dumneavoastra. Copii si adulti care s-au bucurat sa invete cum e bine sa comunice cu un caine, adolescenti si pensionari care au donat pentru activitatea noastra, oameni care ne-au multumit ca existam.
Va multumim, domnule Mihai Oprean, ca ne-ati permis, timp de doua zile, noua, celor din subsolul nemobilat al comunitatii clujene, sa fim cunoscuti de oameni si sa ne bucuram alaturi de ei de adevaratul spirit al sarbatorilor. Au fost doua zile de neuitat si nu ne-a trecut prin minte nici o clipa ca am putea pata imaginea acestui eveniment. Dimpotriva. Nu ne cerem iertare.”
Felicitări tuturor jegoșilor care au făcut posibil acest lucru! N-avem noi la îndemână toată carnea necesară să vă umplem gura, să nu mai fiți atât de nesătui!

UPDATE: JUSTIFICĂRI DE PAPAGAL:

Mihai Oprean, organizatorul Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca, spune că nu a dat afară asociația, ci că i-a rugat pe reprezentanții acesteia să găsească alte soluții de promovare la eveniment.

”Noi ajutam toate ascoiațiile să faca bani sau planul pe care și-l propun. Nu ne-a plăcut activarea lor în piață și i-am rugat să găsească altă soluție, cu fly-re, dar nu cu câini în piață, care să înghețe de frig. Nu cu modul lor de expunere.

Nu i-am dat afară, i-am rugat să iși facă altfel activarea, dar ce au făcut până acuma nu ne place, nu se potrivește cu povestea noastră”, a declarat pentru Cluj24.ro Mihai Oprean.

Acesta a mai precizat că dacă Asociația Nuca va găsi un alt ”mod de expunere”, va fi de acord să îi lase să participe la târg. ”Dar în casa noastră trebuie să arate bine”, a mai spus acesta.

Casa lor? Câini care îngheață în frig? Până și rușii au justificări de acest gen când bombardează spitalele cu ”naziști”, ucid, fură și lasă milioane de oameni în frig în Ucraina.

  • Pe lângă chiria pe căsuțe, participanții trebuie să achite electricitatea, salubrizarea, eliminarea apei reziduale și a uleiurilor alimentare, după caz, curățare și pază. Deco organizatorul doar intermediază și încasează banul – chestie pe care o putea face și municipalitatea. De ce nu o face și nu a făcut-o timp de 5 ani, vom afla.
  • „În medie, chiria pentru închirierea unei căsuțe este de aproximativ 18.000 lei + TVA, dar avem și taxe mai mari pentru comercianții care au băutură, mâncare, produse tradiționale, zona de food and drink. Pe lângă costul de închiriere, mai avem o taxă pentru pază în valoare de 400 lei + TVA, o taxă pentru curățenie în valoare de 400 de lei + TVA și taxa pentru current. Fiecare căsuță are contor, fiecare vendor plătește cât consumă” – Marius Oprean pentru Ziua de Cluj
  • „Pentru concesionarea serviciilor de organizare a Târgului de Crăciun, prețul contractului este compus dintr-o redevență anuala în valoare de 0.31 lei /mp/zi, actalizată în data de 31.10.2021, pentru o suprafață de 1624.34 mp și o taxă de ocupare a domeniului public în valoarea de 0.39 lei/mp/zi, pentru o suprafață de 1624.34 mp , existând posibilitatea ca aceste taxe să se modifice anual conform Hotărârii Deliberativului Local pentru fiecare din anii respectivi, pe baza unei Hotărâri de Consiliu Local. Primaria este “proprietarul” târgului, avem tot suportul, mai puțin financiar. Târgul este organizat din capital privat obținut de la vendori, parteneri locali, parteneri naționali, buget propriu”. – Marius Oprean pentru Ziua de Cluj
  • O căsuță are 6 mp. Ideea e că 1 mp de spațiu se închiriază cu 3000 de lei. Iar redevența e de 31 de bani pe mp/zi de târg. 30 de zile de târg dau o redevență de 86 casuțe x 0.31 lei redevența x 6 metri pătrați x 30 de zile = 4.798,8 lei. Marea afacerea a Consiliului local este să dea Piața Libertății pentru 4.798,8 lei. Și de banii ăștia, individul organizator își permite să se creadă în ”casa lui”. Calculele sunt aproximative, doar demonstrează lulele și surcelele pentru care Emil Boc și gașca sa de sconcsilieri dau orașul la muls.
  • 86 de căsuțe x 18.000 de lei = 1.548.000 lei. Minus 4.798,8 lei = 1.543.201,2 lei. Pe puțin. Redevența îl îngroapă pe bietul papagal.