Editorial

Antivaxxerii să ne mai scutească. Să stea ei acasă, noi vrem să ne trăim viața

Scris de 131

Salut declarația premierului Cîțu, dată aseară la postul de televiziune Digi24. Citez: „Putem să revenim la normal foarte rapid. Trebuie doar să mergem să ne vaccinăm. Este singura soluţie. Dacă vrem să mergem la concerte, trebuie să ne vaccinăm, dacă vrem să mergem la mare, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să mergem prin România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să plecăm din România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să avem restaurantele deschise, trebuie să ne vaccinăm. Teatrele, dacă vrem să fie deschise, trebuie să ne vaccinăm. Cinematografele – trebuie să ne vaccinăm. Toate aceste lucruri depind de noi. Dacă vrem să revenim la normalitate, să fie economia deschisă, să nu mai purtăm mască, trebuie să ne vaccinăm”.

Este limpede pentru orice om întreg la minte că vaccinarea este soluția pentru revenirea la o viață normală, fără tot felul de restricții și privațiuni. Nu trebuie decât să privim înspre Israel și Marea Britanie ca să ne lămurim odată că nu merge cu jumătăți de măsură. Israelul a vaccinat 53% din cei peste 9,3 milioane de locuitori ai săi cu ambele doze de vaccin. După cum arată datele, de la un vârf de circa 10.000 de infectări pe zi în ianuarie, Israelul a ajuns, vineri, la numai 20 și un singur deces. Încă de la începutul lunii martie au fost redeschise restaurantele, barurile şi plajele. Iar de duminică, masca nu mai este obligatorie în exterior.

Potrivit Daily Mail, ca urmare a campaniei de vaccinare, în Marea Britanie numărul deceselor a scăzut în ultimele șapte luni, cu aproape 70% în fiecare săptămână. Ieri s-au consemnat doar 4 decese. Iar numărul cazurilor de infecții a scăzut la 2.963 în ultimele 24 de ore, cu 17% mai puțin decât săptămâna trecută, când au fost înregistrate 3.568 de cazuri.

Cifrele vorbesc de la sine. Soluția nu stă în restricții, căci, cum bine se spune pe la noi, boala lungă înseamnă moarte sigură. S-a văzut asta de mai bine de un an, de când ne războim cu virusul acesta. Nici bine nu trece un val că vine altul. Suntem în valul trei și, dacă tot umblăm cu jumătăți de măsură, ca nu cumva să le rănim sentimentele antivaxxerilor, o s-o ținem tot așa, val după val. Cât să mai purtăm măștile? Cât să ne mai chinuim cu restricțiile? Cât să mai umblăm cu teamă? Toată viața, pentru că așa vor unii care au impresia că dreptul lor de a nu se vaccina este mai presus decât dreptul nostru la sănătate și la viață?

Dar, să revin la declarația premierului Cîțu. Sper că nu va rămâne doar o declarație, că va găsi calea de a și face ce a spus. Cei care au înțeles să se vaccineze să poată să mănânce liniștiți la restaurant, să meargă la teatru, la cinema, la concerte. Să meargă la mare și la munte, să se plimbe în voie fără mască.

Iar cei care nu vor să se vaccineze, nu cei care nu pot din motive medicale, n-au decât, nu-i obligă nimeni să se vaccineze. Dar să ne lase pe noi în pace, să ne vedem de viață. Să stea cuminți acasă. Nu-i obligatoriu să se vaccineze, dar nici să meargă la restaurant, la spectacole, la mare sau la munte nu-i obligatoriu. Așa cum pot trăi fără vaccin, pot trăi și fără toate acestea. Pot găti, pot comanda mâncare, se pot uita la televizor cât e ziua de lungă, dar să ne lase pe noi în pace, să ne trăim viața, că nu avem decât una. Și nu e la cheremul și la bunul lor plac. Mie, cel puțin, îmi pasă mai mult de dreptul nostru la sănătate și viață decât de dreptul lor de a nu se vaccina. Poate că nu o fi corect politic, dar, cu siguranță, e sănătos. Apropo, în ultimele 24 de ore au mai murit 237 de oameni din cauza coronavirusului. Așa că, antivaxxerii să ne mai scutească.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 2 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 4 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 5 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 5 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 6 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 7 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 8 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 9 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 10 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE