Primarul Emil Boc a proclamat 2021 drept „Anul cartierelor”, însă poleiala de modernitate cu care a fost suflat Centrul Clujului în ultimii ani nu a ajuns până în capătul Mănășturului, încremenit în comunism.
Pe străzile și aleile care urcă dinspre Primăverii și Izlazului în sus, spre pădure, nu au ajuns, de pildă, punctele gospodărești îngropate cu care se promovează electoral Primăria.
Pe Mehedinți, Bucegi, Clăbucet, Meziad, Ciucaș, Parâng, Tazlău, Negoiu ș.a., firmele de salubritate nu reușesc (sau nu încearcă, din nepăsare crasă) nici măcar să ridice gunoiul la timp. Ce să mai vorbim de modernizări! Iar când îl ridică, aruncă pubelele din camioane în așa fel încât acestea sunt sparte, strâmbe, schilodite de roți.
În partea rurală a Mănășturului există o problemă de mentalitate nu doar din partea firmelor de salubritate, ci și din a localnicilor, care aruncă la ghenele de gunoi saci cu resturi din renovări, paturi, saltele, vase de toaletă, uși, fiecare ce are de dat afară din casă:
Și unde a ajuns câte un punct gospodăresc îngropat, numai bun de tras în pozele de pe pagina de Facebook a primarului Boc, localnicii l-au îngropat în gunoaie:
În cartiere, clujenii de rând trăiesc într-un oraș mult diferit de Clujul promovat de adulatorii municipiului făurit magistral din vorbele celor care îl conduc. Când îți dai jos ochelarii de cal ai paginilor de promovare electorală de pe Facebook, te împiedici în Mănăștur de realitatea de mai jos:
Trăim în orașul în care străzile sunt spălate aiurea-n tramvai cu detergent, iar ghenele de gunoi din cartiere sunt nespălate de dinainte de Revoluție. Spălăturile în orașul ”smart” se fac doar acolo unde e mai bătător la ochi, acolo unde detergentul are potențialul de a ne spăla și pe creier.