In vizor

Angajatele Primariei cercetate pentru luare de mita in dosarul "Coral Impex" au facut parte din comisiile de licitatie pentru mai multe contracte din bani publici

Scris de 1,519

Adriana Lucia Magurean si Mariana Capota, cele doua functionare ale Primariei Cluj-Napoca cercetate de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, sunt descrise ca fiind “foarte harnice si competente” de colegii din institutie. Cele doua au facut parte din comisiile de evaluare in cazul mai multor licitatii-cheie ale administratiei publice locale. Veniturile lor nu sunt exorbitante: in timp ce Adriana Magurean castiga aproape 1.000 de euro pe luna, colega ei, Mariana Capota, are un venit lunar de 2.000 de lei. Primaria Cluj-Napoca nu comenteaza in niciun fel si nu a luat o pozitie oficiala fata de cercetarea procurorilor DNA fata de angajate, in dosarul “Coral Impex”.

Adriana Lucia Magurean este sefa Serviciului Tehnic Reparatii Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilitati Publice din cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca. In aceeasi institutie lucreaza si sotul ei, Ciprian Magurean, acesta ocupand functia de inspector.

Procurorii DNA sustin despre Adriana Magurean ca a primit, cu titlu de mita, de la un reprezentant al SC Coral Impex SRL Ploiesti, atat pentru ea cat si pentru o ruda a acesteia, diverse produse, in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu si anume certificarea pentru conformitate a documentatiei depusa de firma respectiva, in vederea aprobarii platilor pentru serviciile prestate.

Anchetatorii arata ca angajata ar fi primit foloase necuvenite in mai multe randuri: in 8 octombrie 2014, cu ocazia sarbatorilor de Paste si Craciun ale aceluiasi an, precum si in 11 martie 2015.

Anul trecut, angajata primariei clujene a avut un venit de 52.593 de lei, adica un salariu mediu lunar de 4.392 de lei (aproape 1.000 de euro). Sotul acesteia, inspector, a castigat de la Primaria Cluj-Napoca 28.821 de lei, anul trecut, adica un venit lunar de 2.4000 de lei.

Sefa Serviciul Tehnic Reparatii Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilitati Publice mai detine doua apartamente, ambele cumparate in 2001, intre care unul impreuna cu sotul ei. In acelasi timp, Ciprian Magurean mai detine doua autoturisme, un Opel Astra si un Fiat Grande Punto.
Sotii Magurean mai au si o casa de locuit, achizitionata tot in 2001.

Cat o priveste pe  Mariana Capota, inspector la Directia Tehnica din Primaria Cluj-Napoca, procurorii DNA sustin ca “in perioada 2012 – 2015, a primit in mod repetat, de la reprezentanti ai SC Coral Impex SRL Ploiesti, mai multe sume de bani in cuantum de 8.600 lei, in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu respectiv verificarea si intocmirea documentatiei pentru plata referitoare la serviciile DDD (Dezinfecțte, Dezinsectie, Deratizare) prestate de firma respectiva”.

Potrivit ultimei declaratii de avere, functionara are in proprietate un apartament, impreuna cu sotul ei. Angajata Primariei are un salariu de 2.000 de lei pe luna.

Iau decizii pentru licitatiile-cheie ale Primariei

Cele doua angajate ale Directiei Tehnice au facut parte din mai multe comisii de licitatie ale institutiei publice, printre care si cea privind contractul de salubrizare stradala si deszapezire, in valoare de 30 demilioane de euro, care a fost anulata de mai multe ori.

De asemenea, au facut parte din comsia de licitatie pentru atribuirea contractului de restaurare a turnului cladirii Primariei Cluj-Napoca, de pe strada Motilor. Acest contract a fost atribuit societatii satmarene Euras SRL.

Adriana Magurean a facut parte si din comisia de licitatie pentru cotractul de Reparatii curente la imobilele din Municipiul Cluj-Napoca aflate in proprietatea Statului Roman, atribuit asocierii Canion Impex SRL- Rombianca Prestcom SRL – Ando Construct SRL. Tot ea a facut parte din comsia de evaluare a licitatiei pentru contractul “Executie lucrari aferente obiectivului de investitii Incluziunea grupurilor defavorizate prin crearea de locuri de munca durabile in zona Pata Rat”, atribuit societatii Nord Conferest SA.

Reprezentantii institutiei publice nu au un punct de vedere oficial cu privire la cele doua angajate si la cercetarea penala care le vizeaza. La randul sau, Valer Suciu, liderul Sindicatului Civitas din Primaria Cluj-Napoca le descrie pe colegele sale ca fiind “ca doua albinute, foarte harnice si competente”. Totusi, acesta arata ca nu sprijina oamenii care incalca legea.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 hours Din oras
  Boc OSĂ facă în Mărăști lift cu drone livrate prin metrou pe Someșul navigabil și cu vedere din Turnul Pompierilor. Zici c-a dat cu copy-paste din avioanele imobiliare ale Elenei Udrea de la Transilvania Smart City
 • Acum 21 hours In vizor
  NICIO NOUTATE, PE BANII CLUJENILOR SE FAC ”SERVICII”: Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu. Tranzacția costă 5.8 milioane de euro
 • Acum 21 hours In vizor
  Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei manelistului Culiță Sterp. Există suspiciunea că ar fi fost mai mare decât ce s-a raportat
 • Acum 22 hours General
  CAI VERZI PE PEREȚI: Renegocierea PNRR e ”foarte limitată”, dar o ajustare va exista, susține ministrul Marcel Boloș: ”Trebuie să facem rost de banii aceștia”
 • Acum 2 days Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 days Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 days Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 2 days Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 2 days Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 2 days In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 2 days In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 2 days Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

TOP CITITE