Justitie

Ancheta DNA privind achizitia de ambulante de la Deltamed Cluj a pornit de la o sesizare a Ministerului Finantelor Publice

Directia Nationala Anticoruptie confirma negru pe alb pentru CLUJUST.ro ca este inceputa urmarirea penala in rem cu privire la achizitia de ambulante de la Ministerul Sanatatii, inceputa in 2010. Societatea de la care s-au achizitionat ambulante este Deltamed SRL din Cluj, al carei patron este amic cu secretarul de stat din Minister, Raed Arafat. Ancheta DNA a inceput de la o sesizare a Ministerului Finantelor Publice. Anterior, in presa au aparut mai multe articole despre licitatie si despre legatura intre firma si medicul Arafat.

Dupa ce Ziardecluj a dezvaluit existenta unui dosar penal cu numarul 367/P/2013 ce priveste achizitia de ambulante prin procedurile de achizitie organizate de Ministerul Sanatatii in anul 2010, care au avut ca obiect Ambulante de tip B 4×2 si Ambulante de tip C, CLUJUST a solicitat DNA mai multe informatii despre acest dosar si stadiul cercetarilor.

”Pe rolul DNA – Structura Centrala, se afla inregistrat dosarul penal nr. 367/P/2013, constituit ca urmare a unei sesizari din data de 13.11.2013 a Ministerului Finantelor Publice, privind aspecte de ordin metodologic in legatura cu aplicarea vizei de control financiar preventiv, in contextul achizitiei de catre Ministerul Sanatatii a unor ambulante incepand din anul 2010.

In acest moment, in cauza respectiva este inceputa urmarirea penala „in rem” (cu privire la fapta) etapa care nu are caracterul formularii unei acuzatii impotriva unei persoane, ci are doar semnificatia instituirii cadrului procesual in care se pot strange primele probe cu privire la o anumita fapta. Prin urmare, nicio persoana nu are vreo calitate procesuala in acest dosar.”, se arata in raspunsul primul de la DNA.

Ambulantele au fost livrate de societatea Deltamed SRL din Cluj, cu puncte de lucru in Gilau si Ilfov, patronata de Vasile Gorgan, amic vechi al secretarului de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, aflat in functie la momentul licitatiei. Detaliile de la licitatii si relatia dintre Gorgan si medicul palestinian Arafat au fost prezentate in mai multe articole de presa, incepand din 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *