Afacerea zilei

Terapia Vampir, o metoda moderna de reintinerire prin autoregenerare

Medicina Regenerativa este o noua ramura a medicinei care a inregistrat o dezvoltare exploziva in ultima perioada. Se bazeaza pe conceptul potrivit caruia organismul are resurse proprii de reintinerire si regenerare. Exista doua mari directii spre care s-au orientat cercetarile in acest domeniu: regenerarea cu ajutorul celulelor stem si cea cu ajutorul factorilor de crestere extrasi din sange sau din tesuturile adipoase.

La Q Clinic, clinica de medicina estetica aflata mereu in pas cu ultimele descoperiri, se folosesc principiile medicinei regenerative.

Un tratament foarte la moda si din ce in ce mai cerut este PRP – Plasma Rich Platelets, numita si Terapia Vampir sau Terapia Dracula. Este o metoda de autoregenerare care foloseste factorii de crestere existenti in plasma din sange si in trombocite pentru a stimula productia de colagen.

Odata cu inaintarea in varsta, pielea isi pierde capacitatea de a produce colagen, devenind tot mai lipsita de elasticitate. Prin aceasta metoda minim invaziva se stimuleaza productia de colagen, pentru a se obtine efectul de reintinerire a suprafetei tratate si de imbunatatire a texturii pielii. Mai nou, s-a descoperit efectul benefic al acestui tratament si in regenerarea parului.

Factorii de crestere existenti in plasma si in trombocitele din sange sunt cheia regenerarii mai multor tipuri e tesuturi (piele, tendoane, oase, articulatii).

Metoda PRP consta in recoltarea unei cantitati mici de sange, care este apoi prelucrat in centrifuga, pentru a se separa plasma cu trombocite. Factorii de crestere astfel separati sunt injectati apoi in piele, pentru a stimula productia de colagen.

Terapia Vampir necesita, in general, 3 sedinte, la interval de o luna, iar efectul este vizibil dupa 10-15 zile de la prima injectare. Tratamentul este nedureros. Se foloseste o crema anestezianta pe toata suprafata care urmeaza a fi tratata (fata, gat, decolteu, dosul mainii).

„La Q Clinic, combinam Terapia Vampir cu mezoterapia cu ace cu acid hialuronic si substante nutritive necesare pielii, in aceeasi sedinta, cu rezultate superioare”, precizeaza dr. Adrian Avram, medic specialist Medicina Estetica, Plastica si Reparatorie.

Cu caracter inovativ si rezultate exceptionale, Terapia Vampir se poate combina si cu terapiile laser (vezi aici).

Un filmulet foarte edificator din timpul unei proceduri de injectare realizata la Q Clinic poate fi accesat aici.

Secretul reintineririi si autoregenerarii se afla ascuns in sangele care ne circula prin vene. Specialistii de la Q Clinic te ajuta sa dezlantui acest potential regenerativ, pentru ca sa arati si sa te simti mai tanara.

Sursa foto: Q Clinic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *