In vizor

ANAF Cluj nu se îngrijorează de viitoarele concedieri. La nivel național se amenință cu declanșarea unui conflict de muncă

În urmă cu câteva zile Consiliul Național al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe a organizat o ședința pentru a analiza declarațiile publice privind reducerile de personal din cadrul ANAF. Reducere numărului de personal a fost făcută publică, în condițiile în care sistemul fiscal de colectare și administrare a bugetului național al României are un deficit de aproximativ 3700 de funcționari publici, generat de lipsa angajărilor de aproximativ 7 ani.

La nivel național, ANAF se confruntă cu mai multe probleme care s-au făcut publice, dar care nu au ajuns până la Cluj. În discuția pe care Consiliul Național al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe a avut-o cu Eugen Teodorovici s-a pus problema reducerii numărului de personal, efectuarea orelor suplimentare neplătite, dar și lipsa dotărilor.

Deși este un raport la nivel național, Clujul pare să facă excepție de la regulă. Purtătorul de cuvânt ANAF Cluj, Gligor Gavris, spune că lipsurile de care se lovesc restul centrelor din țară, respectiv calculatoare și softuri, la Cluj sunt rezolvate/finanțate pe parcurs ce apar.

Orele suplimentare nici la Cluj nu sunt plătite, dar pare să nu fie o problemă pentru angajații de aici. Gligor Gavriș ne informează că orele suplimentare sunt „recompensate” cu ore libere în alte zile.

Cât despre situația în care ANAF se află în momentul de față, dânsul nu vrea să comenteze. Întrebat despre reducerea numărului de personal, Gligor Gavris ne transmite că va vorbi doar după concretizarea acțiunii.

 

„Se va răspunde în cunoștință de cauză, după concretizarea acestei acțiuni”, declară Gligor Gavris, purtătorul de cuvânt ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *