Din oras

Piața Mihai Viteazu nu a devenit "publică” nici în 15 noiembrie. Termenul anunțat nu a fost respectat. Rușinică, Emil Boc!

La sfârșitul lunii octombrie, Emil Boc anunța, din spatele unui ”microfon prietenos”, că lucrările din Piața Mihai Viteazu vor fi încheiate până în data de 10 noiembrie. Publicațiile „de buzunar” ale municipalității clujene anunțau solemn, cu semnul exclamării, că termenul de finalizare va fi devansat – ”mai repede decât preconizat”.

Ei bine, suntem în data de 15 noiembrie, iar Piața cu pricina e în continuare un plin șantier.
 

Invitat în cadrul unei emisiuni (se întâmpla într-o zi de vineri, 26 octombrie), Emil Boc anunța că lucrările din Piaţa Mihai Viteazul vor fi finalizate până în 10 noiembrie 2018, cu toate că termenul real este 1 decembrie

”Termenul de finalizare a Pieţei Mihai Viteazul este de 10 noiembrie.

Ne-am luat un termen tampon până la 1 decembrie, ca să fie totul pregătit.

Nu am argumente prin care să cred că până la 10 noiembrie nu va fi gata lucrarea. Nu mi s-a comunicat că am fi în afara acestui grafic”, a spus Boc.

Atât anunțurile lansate de către edilul clujean, cât și preluarea și multiplicarea acestora sub formă de ”știri”, reprezintă un fapt regretabil, jenant. 

Devansarea termenului de finalizare a lucrărilor, o practică comunistă, de altfel, este folosită cu mare emfază de către municipalitatea clujeană.

Un șantier în care până mai ieri, abia erau zăriți câțiva muncitori, mișună acum zeci de oameni.

Întreaga ”piață” este un șantier: traficul în zonă este îngreunat, autobuzele CTP circulă cu dificultate, iar clujenii – cei pentru care se realizează această ”modernizare” – sunt nevoiți să aștepte autobuzele printre pietre, nisip și mizerie.

E curios, totuși, dacă muncitorii care trudesc aici de vreo două săptămâni au un program de lucru legal, dacă au pauzele corespunzătoare și dacă legislația muncii este respectată pe acest șantier.

Executantul lucrărilor de restaurare a statuii este asocierea S.C. Euras S.R.L. – S.C. Arh. Service Guttmann & Comp S.R.L.

Valoarea contractului este 3.298.890,15 lei cu TVA și include serviciile de proiectare, elaborarea studiilor și expertizelor de specialitate extinsă, a documentațiilor tehnice și execuția lucrărilor de primă intervenție, de consolidare și restaurare a statuii domnitorului Mihai Viteazul.

Celelalte lucrări sunt realizate de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *