Din oras

Ana, fetita super-erou care la 5 ani nu isi doreste papusi, ci o operatie complicata in Germania

Ana este un copil frumos, cu suflet mare si ochi migdalati. Este un copil iubit, pentru care parintii sunt dispusi sa mute muntii ca sa-i ofere o sansa la viata. Fetita a fost diagnosticata cu sindromul Rasmussen, o boala foarte grava si rara, care duce la inflamarea cronica a unei emisfere cerebrale, urmata la scurt timp de atrofierea ei. Din aceasta cauza, Ana risca sa isi piarda complet functiile motorii si abilitatea de a vorbi.

Drama prin care trece Ana a inceput acum 2 ani, cand a facut prima ei criza de epilepsie la mare. A urmat apoi o serie de tratamente, care din pacate au fost fara rezultate. Dupa numeroase tratamente, analize si RMN-uri, parintii Anei au primit o veste ingrozitoare: fetita sufera de sindromul Rasmussen, o boala atat de rata incat in lume exista intre 200-500 de cazuri inregistrate.

„Boala asta parsiva pe care o are Ana se poate diagnostica numai in momentul in care apar simptomele clinice. Atrofia care e pe creier s-a pus pe seama crizelor. Acum o luna si jumatate au aparut miscarile de manuta. Ea are atrofia pe partea stanga si mana dreapta o misca acum intruna, nu o mai poate folosi decat ca mana de sprijin”, marturiseste Cristina Coman, mama Anei.

O boala cumplita

Pentru ca e fost diagnosticata corect foarte tarziu, operatia salvatoare se poate face doar in strainatate, iar pentru asta parintii Anei, Cristina si Ionel, au nevoie de aproximativ 40.000 de euro. Iar aceasta suma este pentru investigatiile premergatoare operatiei, pentru ca parintii fetei spera ca operatia sa fie decontata.

„Ca sa nu se agraveze starea ei de sanatate trebuie sa incepem investigatiile pentru operatie. Operatia consta in extirparea a jumatate de creier. Problema e ca daca nu i se scoate jumatate de creier, crizele vor continua si in cele din urma o vor omori. Asta e adevarul crud. Daca se extirpa, risca sa ramana paralizata sau sa ramana leguma. Tocmai din aceasta cauza analizele acestea din Germania sunt de fapt o simulare a operatiei. Ii vor ingheta jumatatea de creier afectata si vor vedea ce functii raman, daca va putea duce o viata cat de cat normala dupa o astfel de interventie”, adauga mama Anei.  

Fiecare zi e o batalie

Ana este deja programata la analize in Germania, in 10 noiembrie. La cei cinci ani, fetita este o eroina care isi doreste mai mult decat orice sa traiasca. Pentru asta, ea trebuie sa adune cei 40.000 de euro necesari si sa ajunga in Gemania. Viata Anei depinde acum de fiecare dintre noi.

Cei care vor s-o ajute pe Ana pot dona orice suma in conturile deschise pe numele Coman Mircea-Ioan, tatal Anei:

RON RO15 INGB 0000 9999 0458 4667

EUR RO19 INGB 0000 9999 0351 8371

Cod SWIFT INGBROBU

Timp de o saptamana, fundatia Mereu Aproape i-au ajutat sa stranga bani. Din pacate, timpul alocat expira astazi. Chiar si asa, pana in aceasta noapte puteti sa faceti donatii in valoare de 2 euro prin SMS, la numarul 8848, cu textul PENTRU ANA.

Tot pana vineri, 10 octombrie la ora 23.59 puteti dona si prin Telekom Romania, telefonie fixa, formand :
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel

Sau in conturile in lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
in Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

Pana acum, parintii Anei au strans 6.000 de euro, la care se adauga suma stransa prin intermediul fundatiei Mereu Aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *