Din oras

"Am 40% din Napoca 15, daca nu vine la negocieri, il scot pe Buteanu cu jandarmii din cafenea"

Scris de 3,388

Curiosi din fire si in cautare de noi subiecte, am fost socati sa aflam ca cineva are 40% din vestita Napoca 15. Desi nu dadeam crezare anuntului postat pe internet, am aflat ca, in ciuda parerii majoritatii clujenilor, Mircea Buteanu nu este unicul proprietar al localului. Ba, mai mult, el este pe cale sa fie evacuat cu portareii de catre adevaratul proprietar.

Mircea Buteanu, proprietarul localului Napoca 15, sta, momentan, abuziv in locatia cu adresa omonima. Asta sustine Antoniu Capata, cel care detine 142 de metri patrati din cladire si 19 metri patrati din terasa. Contractul de inchiriere al lui Buteanu a expirat in 10 aprilie, iar proprietarul este hotarat sa nu mai semneze altul cu patronul de la Diesel. In replica, Buteanu spune ca “baiatul e prost” si ca nu o sa-si gaseasca alt chirias: “iti dai seama, cine are chef sa stea cu mine in coaste acolo?!?”

In 2002, Antoniu Capata oferea spre inchiriere partea lui de cladire de pe adresa devenita deja un nume sonor in oras. Pe atunci, Mircea Buteanu a dorit sa inchirieze spatiul, insa, spune Capata, nu s-au inteles asupra termenilor si conditiilor, iar chirias a devenit o societate comerciala. In 2003, insa, patronul de la Diesel a preluat societatea comerciala care a inchiriat initial spatiul, devenind, astfel, chirias cu acte in regula pe Napoca, numarul 15.

Astazi, dupa 11 ani de biznis cu Mircea Buteanu, Antoniu Capata vrea sa isi inchirieze partea catre oricine altcineva.

“Mi-a creat o gramada de probleme, ultima dintre ele fiind cea mai grosolana. A trecut toate utilitatile pe chirias, cand eu nu am asa ceva in contract. Toate sunt trecute pe societatea lui, care nu are niciun drept de proprietate. Nu stiu cum a facut asta, m-am dus la Electrica si i-am anuntat ca din 10 intru in spatiu si vreau sa fie trecute inapoi”, a declarat Antoniu Capata pentru Ziar de Cluj.

Conform acestuia, contractual de chirie semnat dintre el si Buteanu a expirat pe data de 10 aprilie, iar de atunci acesta sta abuziv in locatie. Asa ca proprietarul nu a mai stat pe ganduri si a dat un anunt in care celebra “Napoca 15” apare ca fiind de inchiriat.

“In 8 aprilie, eu i-am trimis notificare si am primit, de la avocata dansului, o hartie in care scrie ca, daca nu ne intelegem asupra chiriei, el o sa paraseasca de bunavoie spatiul. Astazi trebuia sa ma sune si sa ma anunte ce are de gand sa faca. Pana in momentul de fata, nu m-a sunat. In momentul de fata, sta abuziv”, a mai spus Capata.

Pretul platit de Mircea Buteanu catre Capata este de 1.500 de euro, in conditiile in care acesta cere, in momentul de fata, 3.400 de euro.

“Daca nu cadem de acord, si nu cred ca o sa cadem de acord, ca e o diferenta foarte mare de intre ceea ce mi se ofera si ceea ce cer eu, o sa fiu nevoit sa fac evacuare cu jandarmii. In noul contract nu vrea sa cadem de acord asupra chiriei. Nu e nicio problema. El o sa cedeze spatiul, eu o sa-mi deschid afacerea mea si o sa inchiriez spatiul. Ori cu scandal, ori fara. Dar eu cred ca nu ar fi nici in beneficiul lui scandalul. Eu nu vreau asta”, a explicat Antoniu Capata.

De cealalta parte, Mircea Buteanu sustine ca el detine cea mai mare parte din imobilul de pe Napoca 15, iar cererile lui Capata nu sunt justificate.

“Eu sunt proprietar pe trei sferturi din cladirea aia, el detine o mica parte din toata povestea asta. Iar chiria pe care o cere el nu se cere nici macar in Piata Unirii, la strada, pe care, cu siguranta, n-am sa i-o dau”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

Buteanu este hotarat sa ajunga in instanta cu partenerul sau de afaceri, despre care spune ca are “parti minoritare in cadrul intregului imobil”.  

“Baiatul e prost. Chiria pe care i-as oferi-o eu, nu i-o ofera nimeni. In plus, iti dai seama, cine are chef sa stea cu mine in coaste acolo?!? Plus ca nu valoreaza pentru mine… cafeneaua din dreapta ii apartine, restul sunt procente. Nu are ce face cu ele”, a incheiat Buteanu discutia.  ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 mins Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 1 day PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE