Din oras

Alpinistul Vlad Capusan strange fonduri pentru extinderea Centralei de escalada

Cunoscutul alpinist clujean Vlad Capusan a lansat, de curand, o noua campanie de fundraising, pentru extinderea Centralei de escalada. In spatiul fostei fabrici de paine de pe strada Horea se doreste construirea unui nou panou, dedicat copiilor.

Centrala de escalada s-a nascut in urma cu aproape doi ani, fiind proiectul “de suflet” al alpinistului clujean Vlad Capusan. Tanarul, care a ajuns pana acum pe mai multe varfuri din Himalaya, a amenajat in locul unei vechi fabrici de paine si a unei centrale un loc special, dedicat boulderingulului.

“Momentan Centrala de escalada are o suprafata de 150 de metri patrati dar noi dorim sa o extindem si sa mai construim un panou in camera alaturata panoului actual. Noul panou va fi utilizat atat pentru antrenamentele copiilor cat si pentru cele ale adultilor. Pe noul panou s-ar putea organiza concursuri nationale sau chiar internationale ceea ce ar duce la promovarea si incurajarea acestui sport in Romania”, arata initiatorii campaniei de fundraising.

Acestia au nevoie de fonduri pentru plata materialelor de constructie si pentru prizele cu care vor echipa noul panou, iar pentru inceput si-au propus sa stranga 7.000 de lei.

Echipa si-a propus ca, pana anul viitor, sa construiasca aici primul panou de peste 15 metri inaltime din Cluj-Napoca si sa dezvolte o echipa nationala de catarat. In acest fel, tara noastra ar putea fi reprezentata la competitiile internationale de escalada.

Boulderingul este o forma de catarare efectuata pe trasee de mici inaltimi (3-5 metri) astfel incat nu este nevoie de asigurare, corzi si hamuri ci doar de o saltea speciala, papuceii de catarat si magneziul. Boulderingul este un sport ce iti dezvolta atat musculatura cat si mintea. Majoritatea cataratorilor se descarca de stresul de zi cu zi prin boulder. Boulderingul poate fi practicat de la varsta de 3 ani astfel este un sport foarte benefic pentru copii, dezvoltandu-le abilitatile.

Foto: Facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *