Din oras

Peste 300 de clujeni s-au rugat impotriva avorturilor in fata clinicii Dominic Stanca

Scris de 763

300 de voluntari s-au rugat in ultimele doua saptamani in fata clinicii Dominic Stanca pentru stoparea avorturilor in Cluj-Napoca, in cadrul campaniei 40 de zile pentru viata. Organizatorii sunt impresionati de implicarea comunitatii si regreta faptul ca zidurile clinicii au fost mazgalite cu mesaje care contrazic miscarea pro-viata si spun ca ar fi preferat o “confruntare” directa cu contestatarii.

La doua saptamani de la inceputul campaniei 40 de zile pentru viata, o actiune pasnica initiata de voluntari crestini pentru prima data in Romania pentru mobilizarea clujenilor impotriva avortului, peste 300 de voluntari s-au rugat in fata clinicii Dominic Stanca de la 7 dimineata pana la 7 seara.

“Lumea e din ce in ce mai entuziasmata, se vad efectele. Lumea isi da seama ca de aici trebuie inceput, ca este o cauza care are nevoie de implicare. Ma bucura mult cand vad mobilizarea, inceputul a fost puternic pentru ca s-au mobilizat toate bisericile si a prins foarte repede. Ma bucura mult faptul ca vad ca oamenii se intorc dupa ce au fost o data, in acelasi timp avem in fiecare zi si fete noi. Am avut in jur de 300 de persoane in strada pana acum”, a dezvaluit pentru Ziar de Cluj Iulia Calinescu, organizatoarea actiunii.

In ultimele zile pe zidurile clinicii Dominic Stanca, acolo unde stau voluntarii de dimineata pana seara cu scopul de a-i constientiza pe clujeni de efectele negative ale avortului si cu speranta de a diminua aceste cazuri, au aparut mesaje care contesta miscarea pro-life.

“Corpul meu, alegerea mea”, “Tine-ti religia pentru corpul tau”, “Iti respect religia, respecta-mi decizia” sau “Copii doriti, nu decretei” au fost mesajele scrise pe peretele clinicii.

“Ne-am asteptat la reactii adverse in strada, in Canada si in SUA am avut parte de astfel de reactii. In schimb primim pe Facebook si pe mail astfel de mesaje. Imi pare rau ca au vandalizat o proprietate, nu era necesar. Speram sa ni se adreseze in mod direct”, a subliniat Calinescu.

Voluntarii inscrisi in campanie vor sta 40 de zile in fata clinicii Dominic Stanca si se vor ruga, le vor consilia pe femei si vor incerca sa mobilizeze comunitatea impotriva avorturilor. Voluntarii stau in ture 12 ore pe zi in fata clinicii, pana in 29 martie. In Vest acest tip de campanii au loc de mai multi ani si au avut ca rezultat scaderea numarului avorturilor si chiar inchiderea unor clinici din lipsa de cliente.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 15 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 1 day In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE