Din oras

Peste 300 de clujeni s-au rugat impotriva avorturilor in fata clinicii Dominic Stanca

300 de voluntari s-au rugat in ultimele doua saptamani in fata clinicii Dominic Stanca pentru stoparea avorturilor in Cluj-Napoca, in cadrul campaniei 40 de zile pentru viata. Organizatorii sunt impresionati de implicarea comunitatii si regreta faptul ca zidurile clinicii au fost mazgalite cu mesaje care contrazic miscarea pro-viata si spun ca ar fi preferat o “confruntare” directa cu contestatarii.

La doua saptamani de la inceputul campaniei 40 de zile pentru viata, o actiune pasnica initiata de voluntari crestini pentru prima data in Romania pentru mobilizarea clujenilor impotriva avortului, peste 300 de voluntari s-au rugat in fata clinicii Dominic Stanca de la 7 dimineata pana la 7 seara.

“Lumea e din ce in ce mai entuziasmata, se vad efectele. Lumea isi da seama ca de aici trebuie inceput, ca este o cauza care are nevoie de implicare. Ma bucura mult cand vad mobilizarea, inceputul a fost puternic pentru ca s-au mobilizat toate bisericile si a prins foarte repede. Ma bucura mult faptul ca vad ca oamenii se intorc dupa ce au fost o data, in acelasi timp avem in fiecare zi si fete noi. Am avut in jur de 300 de persoane in strada pana acum”, a dezvaluit pentru Ziar de Cluj Iulia Calinescu, organizatoarea actiunii.

In ultimele zile pe zidurile clinicii Dominic Stanca, acolo unde stau voluntarii de dimineata pana seara cu scopul de a-i constientiza pe clujeni de efectele negative ale avortului si cu speranta de a diminua aceste cazuri, au aparut mesaje care contesta miscarea pro-life.

“Corpul meu, alegerea mea”, “Tine-ti religia pentru corpul tau”, “Iti respect religia, respecta-mi decizia” sau “Copii doriti, nu decretei” au fost mesajele scrise pe peretele clinicii.

“Ne-am asteptat la reactii adverse in strada, in Canada si in SUA am avut parte de astfel de reactii. In schimb primim pe Facebook si pe mail astfel de mesaje. Imi pare rau ca au vandalizat o proprietate, nu era necesar. Speram sa ni se adreseze in mod direct”, a subliniat Calinescu.

Voluntarii inscrisi in campanie vor sta 40 de zile in fata clinicii Dominic Stanca si se vor ruga, le vor consilia pe femei si vor incerca sa mobilizeze comunitatea impotriva avorturilor. Voluntarii stau in ture 12 ore pe zi in fata clinicii, pana in 29 martie. In Vest acest tip de campanii au loc de mai multi ani si au avut ca rezultat scaderea numarului avorturilor si chiar inchiderea unor clinici din lipsa de cliente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *