In vizor

Alin Tișe nu ne mai consideră „blog de șantaj” și îi cere demisia directorul DGASPC, Daniel Tămaș, în urma dezvăluirilor apărute luni, în exclusivitate, în Ziar de Cluj

În urma video-interviului apărut luni, 11 iulie, în  exclusivitate în Ziar de Cluj, prin care  Ioan Rusu, președintele sindicatului DGASPC Cluj, face dezvăluiri legate de ilegalitățile directorului Daniel Tămaș, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, printr-un comunicat de presă, i-a cerut astăzi demisia lui Tămaș:

„Solicitare demisie director Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, d-nul Tămaș Claudiu 

Având în vedere aspectele sesizate în mass-media, reclamate în mod punctual de liderul de sindicat al D.G.A.S.P.C. Cluj – d-nul Ioan Rusu, imaginea Consiliului Județean Cluj este grav afectată.

Astfel, având în vedere constatarea nemijlocită că, din banii alocați pentru fiecare copil instituționalizat (o medie de 14 lei/copil/zi), angajați ai Direcției consumă din norma de hrană a copiilor, folosindu-se personalul instituției pentru prepararea hranei, aspect deosebit de grav, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, i-a solicitat azi, în mod direct, demisia directorului D.G.A.S.P.C. Cluj. 

Informăm opinia publică asupra faptului că celelalte aspecte sesizate de liderul de sindicat al D.G.S.P.C. Cluj, atât în petiția transmisă Consiliului Județean Cluj, cât și în articolele apărute în mass-media, vor fi atent verificate de către forul administrativ județean, prin intermediul structurilor de specialitate, urmând a se efectua în acest sens un control amănunțit și a se sesiza organele de cercetare competente.”

„Aspectele sesizate în mass-media”, la care face referire domnul Alin Tișe, au apărut numai în Ziar de Cluj, nefiind preluate de către alte publicații, ceea ce ne arată faptul că Președintele Consiliului Județean Cluj s-a răzgândit și nu ne mai consideră „blog de șantaj”, așa cum îi plăcea acestuia să ne numească în postările sale de pe Facebook, ci mass-media.

Ioan Rusu, președintele sindicatului DGASPC Cluj, ne-a informat că petiția transmisă Consiliului Județean Cluj a fost depusă la data de 1 iulie 2016, iar de atunci nu a primit niciun răspuns. Alin Tișe s-a sesizat doar astăzi, după ce ieri a apărut interviul în Ziar de Cluj, o probă în plus că numai mass-media deșteaptă autoritățile publice:

„Am depus petiția la 1 iulie 2016 și nu am primit absolut niciun răspuns. În petiție am zis așa: «Să se ia la cunoștință că directorul Tămaș intervine în problemele sindicatului.» Și am zis câteva puncte: «Desfacerea ilegală a contractului meu de muncă, în timp ce eram președinte ales al sindicatului» Atâta timp cât am făcut contestație la o desfacere de contract de muncă, contractul meu de muncă nu încetează, pe lege. Atâta timp cât există un litigiu, eu sunt considerat angajat al Direcției. Am mai precizat în petiție: «Neatribuirea unei încăperi corespunzătoare pentru sediul sindicatului, tărăgănarea cu două săptămâni a semnării contractului meu de muncă.» Și, cel mai dureros: «Implicarea dumneavoastră directă în problemele de organizare internă a sindicatului prin îngrădirea dreptului conducerii sindicatului de a avea acces la membrii de sindicat, prin introducerea necesității obținerii acordului conducerii în acest scop. Amenințări mai mult sau mai puțin elegante, directe sau indirecte, la adresa mea.» Petiția i-am adresat-o lui Tămaș, redactată în 5 exemplare: Conducerii DGASPC, Comisiei de Sănătate, Asistență Socială, Tineret și Sport, Consiliului Județean Cluj, ITM Cluj, Federației Publisind, filiala BNS Cluj. Al șaptelea punct a fost: «Implicarea directă a dumneavoastră în dezorganizarea sindicatului reprezentativ și înființarea unui alt sindicat, subordonat direct intereselor dumneavoastră personale.» Cred că asta l-a durut cel mai mult. În 1 iulie am depus petiția, dar până acum nu am primit niciun răspuns”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, domnul Ioan Rus, contactat telefonic. 

Directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaş, i-a răspuns președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, prin intermediul unei declarații date în Ziua de Cluj:

 „Pentru prima dată am vorbit cu domnul Tişe astăzi, când, telefonic, mi-a cerut să-mi dau demisia. Acuzaţiile care mi se aduc sunt puerile, iar domnul care le face nu mai este angajatul nostru începând cu data de 1 iunie, dată până la care cumula şi pensia şi salariul. I-am spus domnului Tişe că nu îmi dau demisia şi i-am cerut să-şi dea dânsul demisia. I-am spus că dacă are anumite informaţii că angajaţii unui centru al nostru ar consuma din norma de hrană a copiilor, să facă o sesizare în scris, iar noi o să verificăm, dar vă spun că este o minciună. Am avut audit, am fost verificaţi de Curtea de Conturi şi totul a fost în regulă. Eu lucrez de 18 ani în această instituţie, sunt funcţionar public, iar postul l-am luat prin concurs şi nu plec când vrea domnul Tişe. Domnia sa crede că s-au întors vremurile din perioada 2008-2012, când oamenii erau daţi afară pe considerente politice.”
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *