Jos palaria

Alin Tișe, declarații neașteptate venite din partea unui politician: „30 de ani de politică ipocrită în România. Aceste partide au ajuns de-a lungul anilor captive la o gașcă”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a făcut o declarație suprinzătoare venită din partea unui politician. Probabil este primul, sau oricum printre puținii, dispus să recunoască faptul că timp de 30 de ani toate partidele din România au făcut o politică ipocrită. Alin Tișe își continuă astfel seria de declarații prin care continuă să critice conducerea partidului din care face parte, dar și activitatea miniștrilor PNL.

„După 30 de ani de la Revoluție este absolut necesar ca aceste partide, toate, să renunțe la această politică ipocrită și să își așeze partidele pe criterii corecte. Cum e politicianul care face politica în partid, așa e și politica partidului. Dacă un politician e ipocrit, va face o politică ipocrită, la fel dacă un politician e parșiv, va face o politică parșivă. Organizația PNL Cluj este tratată cu desconsiderare de o parte din oameni care au creat vremelnic o gașcă la nivel central și ei consideră că deciziile pe care le iau ei noapte, dimineața, când se trezesc noi și noi toți din țară trebuie să le executăm. Ei sunt acolo pentru că noi am muncit pentru ei: parlament, guvern, miniștri care se duc și lucrează acolo pentru interesul țării. Noi am muncit la acest partid să ajungă la guvernare și ei să ajungă miniștri. Ei nu face ce doresc acolo în ceea ce privește partidul. Ei nu pot lua decizii în numele organizației PNL Cluj. Noi am fost învățați 30 de ani să stai și să aștepți toate deciziile proaste pe care le ia organizația centrală a unui partid, sau să fi obligat să le pui în practică chiar dacă tu nu crezi în ele. Nu poți guverna singur. Oamenii nu sunt pe persoană fizică în fruntea partidului. Nici domnul Orban, nici cei din jurul lor nu sunt acolo pentru că sunt frumoși, deștepți și devreme acasă. Ei sunt acolo pentru că majoritatea colegilor de partid le-au dat o încredere să conducă administrativ acest partid. Dar atunci tu când printr-o decizie afectezi politic partidul și organizațiile județene impunând decizii pe care oamenii nu le înțeleg și după care ceri organizației locale să susțină aceste decizii chiar proaste fiind, înseamnă că ai o problemă de reprezentare și îi desconsideri pe colegii din organizație”, a declarat Alin Tișe.

Nu este pentru prima dată când Tișe critică miniștri aflați în Guvernul Orban pe care îi acuză că iau tot felul de decizii aberante ce nu pot fi aplicate în teritoriu. Alin Tișe face o subtilă trimitere la colegul său de partid, clujeanul Adrian Oros, criticând poroiectul său a a limita numărul de porci pe care țăranii pot să îi țină în gospodărie. Nu este prima dată când Tișe contestă numirea lui Oros în fruntea Ministerului Agriculturii. Într-o declarație anterioară acesta a menționat faptul că organizația PNL Cluj a aflat de la televizor că va avea un ministru în Guvernul Cîțu, fără să fie consultați cu privire la această decizie. 

„30 de ani de politică ipocrită la nivelul țării a dus la ceea ce suntem astăzi. România a ajuns la un nivel de netolerat. Nu mai putem continua în acest mod cu aceste partide, cu acest mod în care ele sunt organizate, făcând același lucru de 30 de ani în partide și așteptând rezultate diferite. Pe fondul problemei așa sunt lucrurile. O normalizare a acestei țări presupune să acceptăm câteva lucruri simple. Normalizarea țării se poate face cu oameni normali, liberi, care au păreri, fără să le fie teamă că dacă au o părere undeva în interiorul unui partid vor avea consecințe că nu vor mai fi puși pe liste pentru funcții politice. De cele mai multe ori aceste partide de-a lungul anilor au ajuns captive la o gașcă care au pus mâna pe acest partid și în timpul când au condus acest partid au făcut ce au dorit. Au ignorat oraganizațiile județene, au ignorat orice părere. Au încercat să ne explice nouă că o scroafă cu cinci porci poate fi ținută acasă, dar dacă are opt porci nu ai voie să îi ții acasă pentru că deranjează și eu trebuie să îi explic omului la țară că e o măsură corectă. Sau alte decizi aberante și atunci te întrebi de ce oamenii nu mai au încredere în oamenii politici. Această ipocrizie dusă la maxim, această atitudine de a impune oamenilor ceea ce nu poți să respecți. Eu nu pot să le impun oamenilor o regulă pe care eu nu o pot respecta, nu poate fi aplicată. Măsuri guvernamentale pe care le trimis miniștri către teritoriu de unde ne dăm seama că ei nu cunosc absolut deloc mecanismul de funcționare și noi nu avem cum să le aplicăm”, potrivit lui Alin Tișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *