Politica

Alin Tișe atacă din nou clasa politică: „România este o țară bolnavă. Nicio instituție nu funcționează normal”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, este printre puținii politicieni care are curajul să recunoască faptul că instituțiile statului au nevoie de o schimbare pentru a devenit performante. Și această schimbare se poate face doar prin schimbarea clasei politice.

„La un moment dat oamenii trebuie să își asume funcțiile publice chiar dacă acest lucru deranjează pe cineva. După 20 sau după 30 de ani mulți oameni nu mai au încredere în partide și în oameni. Noi pretindem că suntem o țară normală, dar România este o țară bolnavă în funcționarea ei. Nicio instituție nu funcționează normal. Toate lucrurile funcționează după ureche, funcționează de pe o zi pe alta. Nu există nicio regulă de funcționare în anumite instituții și atunci te întrebi ce oferim oamenilor dacă după 30 de ani de la Revoluție noi discutăm despre aceleași lucruri. Când le vom spune, când o să ne dispară această teamă de a vorbi ceea ce credem fără ca un șef pus acolo vremelnic să ne sancționeze?”, a declarat Alin Tișe la Gold Fm. 

Alin Tișe consideră că nu este normal ca după 30 de ani oamenii din organizațiile județene ale partidelor să fie în continuare pomovați în funcții după prietenii și nu după capacitățile fiecăruia și fără a se cere punctul de vedere al organizațiilor, exprimat prin vot. 

„Mă gândesc ce facem cu această țară, dacă după 30 de ani de la Revoluție avem teamă să vorbim în public, avem teamă să avem o părere diferită de a șefului de partid, avem teamă că nu te mai pune pe listă nu știu ce șefuț, că gaștii din jurul lui nu îi mai plac ochii tăi și spune că nu mai ești bun, că îți crează în sânul organizației oameni care să te saboteze și să îți demonstreze că tu de fapt nu ești bun, să fie oameni numiți din organizația proprie pentru că e prieten cu cine trebuie și dacă tu nu ești prieten nu poți ajunge acolo. Cate partide în momentul de față promovează oamenii pe criteriile de vot, de susținere? Câți oameni din organizațiile județene sunt promovați pentru că la ei în județe sunt susținuți de oameni?”, potrivit lui Alin Tișe.

Astfel de declarații au fost făcute tot mai des în ultimele luni de către Alin Tișe, el considerând că în România se face de 30 de ani o politică ipocrită, iar acest lucru trebuie schimbat dacă se vrea normalizarea țării. 

Citește mai mult:

Alin Tișe, declarații neașteptate venite din partea unui politician: „30 de ani de politică ipocrită în România. Aceste partide au ajuns de-a lungul anilor captive la o gașcă”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *