In vizor

Ajutorul social încurajează NEMUNCA. Cu ocazia Sărbătorilor, Primăria Cluj premiază LENEȘII

Scris de 444

Conducerea locala direct sau indirect susține an de an comoditatea celor care trăiesc din ajutor social. Se încurajează cerșitul și se descurajează munca prin ajutorul care se oferă inclusiv persoanelor apte de muncă. Municipalitatea alege să dea bani unor oameni care nu vor să muncească, unor oameni care refuză nejustificat o ofertă de muncă sau care refuză să participe la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională.

Acum, cum „ocazia” sărbătorilor, leneșii sunt premiați de Primăria Cluj-Napoca cu tichete de 100 de lei. Dan Tarcea, Viceprimarul Clujului susține că aceste tichete se distribuie prin programul social „Alimente” și este dedicat persoanelor care trec printr-o perioadă mai dificilă a vieții. Primăria ar trebui să arunce o privire spre cazurile celor care beneficiază de ajutor social și mai întâi de toate să îi ajute prin oferirea unui loc de muncă.

 

„Distribuirea tichetelor sociale a început. Programul social “Alimente” este dedicat persoanelor care trec printr-o perioadă dificilă a vieții și presupune oferirea de sprijin și susținere prin alocarea de tichete sociale.Tichetele sociale sunt în valoare de 100 lei. Titularul tichetelor va primi un carnet cu 10 tichete sociale, fiecare tichet având valoarea de 10 lei. În situația în care titularul nu se poate prezenta, persoana împuternicită va avea asupra sa și buletinul/cartea de identitate (în original) a titularului tichetelor sociale”, scrie Dan Tarcea pe pagina de facebook.

 

Ajutoarele sociale de regulă se acordă persoanelor singure sau familiilor care au venituri mici sau nu au niciun venit. Persoanele care nu beneficiază de  venituri, sau au venituri foarte mici primesc trei tipuri de ajutor social: venitul minim garantat, care reprezintă o suplimentare a venitului net al celui care îl solicită, alocația pentru susținerea familiei, care diferă atât în funcție de veniturile familiei, cât și de numărul de copii, cât și de faptul că familia este sau nu formată din ambii părinți sau doar dintr-unul singur. Al treilea ajutor ce se poate cere este ajutorul pentru încălzirea locuinței, care acoperă cheltuielile de încălzire pe timpul iernii.

În Cluj-Napoca în anul 2017 sute de persoane au depus cereri pentru ajutorul de încălzire. Din dorința de a prezenta un număr exact al celor care au beneficiat în anul 2017 de ajutor de încălzire, am apelat la ajutorul primăriei. Însă purtătorii de NECUVÂT nu binevoiesc să ne mai răspundă la telefon, asta după ce ni s-a spus să revenim într-o jumătate de oră pentru a primi această informație.

În 2017 plafoanele au fost de: 1082 pentru persoanele singure beneficiare de încălzire de la Regia Autonomă de Termoficare, 786 lei/persoană pentru familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună și 615 lei/persoană pentru persoanele singure.

Sprijinim acordarea de ajutor persoanelor cu adevărat nevoiașe, care se află în imposibilitatea de a munci și bineînțeles ajutarea copiilor, dar nu sprijinim lenea cetățenii care refuză să muncească deși sunt apți de muncă. De ce dăm acolo unde un ban se poate obține prin muncă cu propriile mâini? Tot ceea ce dăm într-o mie de părți fără a cerceta dacă este cu adevărat nevoie sau nu, am putea să ne îndreptăm spre zece locuri unde să fim siguri că este nevoie.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE