Afacerea zilei

CIA Aboliv, cel mai mare producător de carne din Cluj, profit de 2,8 MILIOANE euro, în 2019

Scris de 77

CIA Aboliv Mihai Viteazu, deținută de omul de afaceri Ilie Daniel Bogdan, a avut un 2019 foarte bun. Cel mai mare producător de carne din județul Cluj a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 27 milioane euro, în creștere cu aproximativ 5 milioane euro față de anul 2018. De altfel, în anul precedent compania clujeană a rulat cea mai mare cifră de afaceri din ultimii zece ani.

Și în ceea ce privește profitul, CIA Aboliv a avut un an foarte bun în 2019. Producătorul de carne a declarat un profit net de peste 2,8 milioane euro, mai mare cu aproape 1 milion euro față de anul 2018.

Numărul de angajați s-a menținut în jurul a 400 în ultimii trei ani. În 2017, firma din Mihai Viteazu avea 403 angajați, în anul 2018 avea 425, iar anul trecut numărul mediu de salariați era de 415.

În 2018, CIA Aboliv a obținut de la Ministerul Finanțelor Publice o subvenție de 800.000 euro, bani a căror destinație a fost creșterea capacității de producție. Subvenția respectivă a făcut parte dintr-un program al Guvernului pentru susținerea companiilor locale. În mod cert, banii respectivi au contribuit la creșterea afacerii înregistrată anul trecut.

Potrivit site-ului companiei, CIA Aboliv a fost înființată în anul 1992 având ca obiect principal de activitate abatorizarea animalelor și producția de preparate din carne. La început, producția de mezeluri a fost de aproximativ 500 kg/zi care erau comercializate pe un areal restrâns și anume în zona Turda-Câmpia Turzii și prin intermediul a două magazine proprii. Secția de producție era dotată cu utilaje de producție românească (mașini de tocat, cuter, malaxor) iar fierberea și afumarea se făceau clasic (fierberea în apă și afumarea în afumatori clasice cu rumeguș). Numărul de angajați din acea perioada era de aproximativ 20 de persoane.

În anul 1996 datorită cererii mai mari de pe piață s-a construit o nouă fabrică, de aproximativ 1000 mp, compartimentată în spații de producție și depozite frigorifice care respectau un flux tehnologic agreat în acea perioada în prelucrarea cărnii.

Tot în perioada 1996-1997 s-a început modernizarea liniilor de producție prin achiziționarea de utilaje moderne de la renumite firme din Germania. Din anul 1997, datorită modernizărilor pe fluxul tehnologic producția a înregistrat treptat o dinamică de creștere constanța și o diversificare a sortimentatiei.

În anul 2004 se ajunsese deja la o producție de aproximativ 15 tone/zi, cu un personal de aproximativ 100 de angajați.

Existând oportunitatea oferită de programul SAPARD, în anul 2005 s-a depus o cerere de finanțare pentru un proiect care constă într-o fabrică nouă pentru preparate din carne, situată tot în localitatea Mihai Viteazu, dar în altă locație. În octombrie 2006 s-a dat în folosință fabrică nouă, care corespunde normelor U.E., cu o capacitate de aprox. 20 t preparate/zi. Tot în anul 2006 s-a îmbunătățit și linia tehnologică, prin achiziționarea de noi utilaje performanțe. Capacitatea de producție a crescut la aproximativ 45 t/zi.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 6 hours In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 8 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 16 hours Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 18 hours Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 18 hours Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 20 hours Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 1 day In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 2 days In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 2 days In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 2 days Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE