Din oras

After Eight, primul club din Cluj care a renuntat la fumuri

A fost nevoie de o tragedie pentru ca localurile sa inceapa sa interzica fumatul. Dupa incendiul de la Clubul Colectiv din Bucuresti, din 30 octombrie, After Eight este primul club din oras care a renuntat la fumuri. Patronul a amenajat, in fosta cafenea a localului, un loc pentru fumatori.

Daca, in aceasta toamna, cafeneaua Olivo a fost primul local unde s-a interzis fumatul, After Eight este primul club din oras care a luat aceasta masura.
E drept, dupa 30 octombrie, data fatidica in care s-a petrecut tragedia din clubul Colectiv, in urma careia au murit 60 de persoane.

Patronul localului, Gyori Csaba, spune ca pe teritoriul clubului nu se mai fumeaza deloc, de o luna incoace.

“Este solutia noastra, momentan. Este solutia noastra legala. Conform legilor in vigoare, aceasta este solutia pentru cluburi. Astfel, am amenajat in fosta cafenea un spatiu pentru fumatori”, spune acesta.

Masura i-a nemultumit pe unii clienti, insa multi dintre cei care frecventeaza localul au inceput sa aprecieze tot mai mult faptul ca aici pot sa se distreze intr-un mediu curat.

“S-a intamplat sa vina grupuri care, ulterior, au renuntat sa ramana in club, deoarece nu se mai fumeaza, dar sunt mult mai multi care vin tocmai pentru ca este aer curat. Pierdem intr-o parte si castigam in cealalta”, explica acesta.

Reprezentantii clubului spun ca au incercat si in anii trecuti sa interzica fumatul, insa fara succes.

“Am incercat si in anii trecuti, dupa un control al Oficiului pentru Protectia Consumatorului si chiar nu am putut. Lumea nu a reactionat in mod pozitiv. Din pacate, a fost nevoie de o tragedie pentru ca oamenii sa fie intelegatori”.

Spatiul pentru fumatori are 70 de metri patrati si este amenajat in fosta cafenea a clubului. Este prevazut cu ventilatie, aer conditionat si canapele.

Gyori Csaba este de parere ca tot mai multi patroni de localuri vor interzice fumatul, in viitorul apropiat.

“Si in Timisoara si in Bucuresti exista cluburi care au implementat aceasta masura cu succes. Eu consider ca si pentru mine, si pentru angajati este mai benefic sa lucreze intr-un mediu curat. Si, bineinteles, si pentru clienti”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *