Din oras

Trei studenti de la UBB, castigatorii locului I la Concursul Regional de Programare din Debrecen

Scris de 915

Lucreaza in echipa de mai multa vreme si asta i-a propulsat in fruntea castigatorilor competitiei din Ungaria. Cel putin asa sustine unul din cei trei studenti ai Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca care s-au intors la Cluj cu cea mai importanta distinctie a Concursului Regional de Programare din Debrecen. 

Evenimentul a avut loc in 29 noiembrie si a fost organizat de Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii din Debrecen. Intre scopurile manifestarii se numara promovarea concurentei in dezvoltare algoritmica si cunostinte de programare la nivel regional. Concursul s-a desfasurat pe doua categorii: una a participantilor care nu au finalizat inca liceul si cealalta destinata celor din facultati. Echipa UBB1, formata din Vlad Negura, Petru Trimbitas si Flaviu Berbecariu a obtinut la final Locul I al competitiei. 

“Eu si Flaviu suntem in aceeasi echipa de multa  vreme si ne cunoastem bine. Mergem la concursuri ca sa ne simtim bine si pentru ca asta ne face placere, asa ca presiunea nu e prea mare”, a declarat Petru Trimbitas, unul dintre premianti, pentru Ziar de Cluj. 

“Problemele au fost simple, in schimb au fost foarte multe si la final s-a simtit. De fapt, doua dintre probleme au fost mai grele”, a mai spus el. 

Studentii de la Cluj s-au ales, astfel, cu o carte, o diploma, o ceasca si un lego cu cate o cladire celebra. 

“Eu am primit Big Ben, Flaviu Burj Khalifa si Vlad Turnul din Seattle”, a dezvaluit Petru. 

Toti trei studiaza la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul UBB. 

“Ne stim de la cercul de pregatire pentru concursuri pe care il tin eu. E fain ca datorita cercului am reusit sa continuam sa ne pregatim si sa progresam. Ne adunam in fiecare miercuri si rezolvam probleme. Daca nu era cercul, nu i-as fi cunoscut pe ei doi”, a mai spus studentul. 

Clujul a mai fost reprezentat de inca o echipa, UBB2, compusa din Baka Bencze, Beiland Arnold si Szasz Zoltan, situata in clasamentul final pe locul III. 

Amintim ca Petru a studiat la Liceul Teoretic “Avram Iancu” pana in clasa a 11-a, iar clasa a 12-a urmat-o la Liceul international de informatica din Bucuresti, dupa care a revenit la Cluj ca sa urmeze facultatea. Acum, el este student la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB), la Informatica, in limba engleza.

Din clasa a IX-a a participat la olimpiada nationala de informatica, iar din clasa a XI-a pregateste elevi pentru olimpiada. In anul I, Trimbitas a inceput un cerc de info cu elevii unui liceu din Cluj. 

“Am lucrat voluntar, am inceput din dorinta de a-i ajuta pe elevii aflati la inceput, deoarece e greu sa-ti gasesti problemele cu care sa te pregatesti mai ales cand tu faci info de abia patru luni si deja mergi la judeteana”, a povestit el. 

Tot Petru este cel care organizeaza concursul Mindcoding, alatuti de Societatea Hermes, organizatia studentilor din facultatea la care invata. 

Studentul a participat la Android Camp, tabara organizata in fiecare an de Google, companie care l-a ofertat mai tarziu, la concurenta cu Facebook. In final, a ales un stagiu de internship la Facebook.ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 13 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 19 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 19 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 22 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 23 hours In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
 • Acum 2 days Sanatate
  Sindicaliştii din sănătate reclamă „nedreptăţi” privind salarizarea asistenţilor medicali: Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie
 • Acum 2 days General
  Protecția Consumatorilor a lansat o adresă de e-mail pentru consumatorii care vor să reclame probleme cu creditele bancare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE