Din oras

Trei studenti de la UBB, castigatorii locului I la Concursul Regional de Programare din Debrecen

Lucreaza in echipa de mai multa vreme si asta i-a propulsat in fruntea castigatorilor competitiei din Ungaria. Cel putin asa sustine unul din cei trei studenti ai Universitatii „Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca care s-au intors la Cluj cu cea mai importanta distinctie a Concursului Regional de Programare din Debrecen. 

Evenimentul a avut loc in 29 noiembrie si a fost organizat de Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii din Debrecen. Intre scopurile manifestarii se numara promovarea concurentei in dezvoltare algoritmica si cunostinte de programare la nivel regional. Concursul s-a desfasurat pe doua categorii: una a participantilor care nu au finalizat inca liceul si cealalta destinata celor din facultati. Echipa UBB1, formata din Vlad Negura, Petru Trimbitas si Flaviu Berbecariu a obtinut la final Locul I al competitiei. 

„Eu si Flaviu suntem in aceeasi echipa de multa  vreme si ne cunoastem bine. Mergem la concursuri ca sa ne simtim bine si pentru ca asta ne face placere, asa ca presiunea nu e prea mare”, a declarat Petru Trimbitas, unul dintre premianti, pentru Ziar de Cluj. 

„Problemele au fost simple, in schimb au fost foarte multe si la final s-a simtit. De fapt, doua dintre probleme au fost mai grele”, a mai spus el. 

Studentii de la Cluj s-au ales, astfel, cu o carte, o diploma, o ceasca si un lego cu cate o cladire celebra. 

„Eu am primit Big Ben, Flaviu Burj Khalifa si Vlad Turnul din Seattle”, a dezvaluit Petru. 

Toti trei studiaza la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul UBB. 

„Ne stim de la cercul de pregatire pentru concursuri pe care il tin eu. E fain ca datorita cercului am reusit sa continuam sa ne pregatim si sa progresam. Ne adunam in fiecare miercuri si rezolvam probleme. Daca nu era cercul, nu i-as fi cunoscut pe ei doi”, a mai spus studentul. 

Clujul a mai fost reprezentat de inca o echipa, UBB2, compusa din Baka Bencze, Beiland Arnold si Szasz Zoltan, situata in clasamentul final pe locul III. 

Amintim ca Petru a studiat la Liceul Teoretic “Avram Iancu” pana in clasa a 11-a, iar clasa a 12-a urmat-o la Liceul international de informatica din Bucuresti, dupa care a revenit la Cluj ca sa urmeze facultatea. Acum, el este student la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB), la Informatica, in limba engleza.

Din clasa a IX-a a participat la olimpiada nationala de informatica, iar din clasa a XI-a pregateste elevi pentru olimpiada. In anul I, Trimbitas a inceput un cerc de info cu elevii unui liceu din Cluj. 

„Am lucrat voluntar, am inceput din dorinta de a-i ajuta pe elevii aflati la inceput, deoarece e greu sa-ti gasesti problemele cu care sa te pregatesti mai ales cand tu faci info de abia patru luni si deja mergi la judeteana”, a povestit el. 

Tot Petru este cel care organizeaza concursul Mindcoding, alatuti de Societatea Hermes, organizatia studentilor din facultatea la care invata. 

Studentul a participat la Android Camp, tabara organizata in fiecare an de Google, companie care l-a ofertat mai tarziu, la concurenta cu Facebook. In final, a ales un stagiu de internship la Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *