Din oras

Aer conditionat in capelele mortuare, printre planurile Primariei pentru 2014

La cinci luni de la inceputul anului angajatii Primariei au actualizat si planul anual de achizitii pe site-ul institutiei. Pe langa prioritatile deja anuntate, precum reabilitarea unor strazi, cladiri sau proiectele europene aflate in derulare municipalitatea a cuprins in plan si reparatii de statui sau dotarea capelelor mortuare cu aer conditionat.

Conform planului pentru “construire, modernizare, aer conditionat capele in cimitire” s-a prevazut cheltuirea sumei de un milion de lei. Reprezentantii Primariei spun ca aceste investitii sunt pur estimative, institutia fiind obligata sa intocmeasca un astfel de plan la inceput de an.

“Ca institutie publica trebuie sa prevezi la inceputul anului ce achizitii vei face, trebuie sa estimezi bugetul de care ai nevoie. Sumele investite se stiu cu exactitate doar dupa ce se deruleaza procedura de achizitie si se incheie un contract”, a explicat Iulia Persa, sefa Biroului Mass-Media.

Tot la un milion de lei s-a estimat investitia in iluminatul arhitectural pentru acest an, tot atat ar costa si restaurarea statuilor, iar lucrarile de reparatii la monumentele comemorative din Cimitirul Eroilor s-ar ridica la doua milioane de lei.

Pentru restaurarea Turnului Pompierilor s-a estimat suma de 5,8 milioane de lei. Reprezentantii Primariei intentioneaza sa acceseze fonduri europene pentru aceasta investitie, in timp ce, de 5 ani de la preluarea imobilului nu au facut nimic pentru edificiu.

„De cand am  preluat Turnul Pompierilor s-a facut un studiu de prefezabilitate in vederea realizarii unui centru de cultura urbana si punct de observare a orasului. Odata cu deschiderea liniilor de finantare pe 2014-2020 Turnul Pompierilor va intra intr-un program de reabilitare si va fi redeschis publicului larg”, a declarat Ovidiu Campean, director in cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *