De cartier

Administrația Boc anunță noi reglementări de circulație pe Brâncuși. Clujenii au reacționat: «Așteptăm SENSUL GIRATORIU de la intersecția Borhanci cu Fagului»

Zona arterei Constantin Brâncuși, din cartierul Gheorgheni este supusă unei «restructurări» imobiliare fără precedent. Mai nou, așa-numita restructurare aduce schimbări și în ceea ce privește circulația: sunt instituite sensuri unice, dispar locuri de parcare, iar pe trotuare urmează să staționeze autoturismele, după cum s-a întâmplat pe Bdul Nicolae Titulescu. Clujenii din zonă sunt nemulțumiți de măsurile adoptate de comisia de ciruclație din cadrul administrației Boc – în loc să extindă sensul giratoriu de la intersecția cu Borhanci, autoritățile fluidizează traficul și transformă trotuarele în parcări.

„Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că au fost implementate unele măsuri aprobate prin Comisia de circulație, astfel:

1) A fost instituit sensul unic de circulație la urcare, la ieșire din str. Septimiu Albini în str. Constantin Brâncuși respectiv a fost înființată o trecere pentru pietoni la intersecția str. Septimiu Albini cu str. Constantin Brâncuși (care va asigura circulația pietonală în lungul str. Constantin Brâncuși);

2) Pe str. Constantin Brâncuși, înainte de intersecția cu str. Horticultorilor și str. Lăcrimioarelor, a fost realizată o nouă bandă carosabilă dedicată pentru virajul la stânga spre str. Horticultorilor;

3) Raportat la sensul unic implementat pe str. Constantin Brâncuși la intersecție cu str. Septimiu Albini, se interzice virajul la stânga de pe str. Constantin Brâncuși spre str. Septimiu Albini.

Noile reglementări de circulație au fost semnalizate prin indicatoare rutiere și prin marcaje rutiere. Rugăm participanții la trafic să respecte noile reglementări de circulație”, semnalează reprezentanții administrației Boc.

Clujenii au reacționat –

„Asteptam sensul giratoriu de la intersecția Borhanci cu Fagului…pentru cei care coboară de pe Fagului este coșmar, mai ales dimineața”, a notat Alida N.

„Locurile de parcare desființate unde au fost mutate?

Magazinele de acolo au primit autorizația de funcționare bazându-se pe acele locuri de parcare.

Să înțelegem că magazinele se vor închide?”, a reacționat și Bodola Z.

„În continuare bicicletele și trotinetele vor fi lăsate să circule pe trotuare contrar reglementărilor existente” –  au fost doar câteva dintre comentariile clujenilor.

Strada Constantin Brâncuși din cartierul Gheorgheni a devenit în ultimii ani una dintre zonele preferate ale investitorilor imobiliari după ce administrația a făcut din această arteră un spațiu de „restructurare urbană”. 

În condițiile în care aici au continuat să fie aprobate noi proiecte, de la blocuri-dormitor la spații de birouri, extinderea străzii a fost amânată de administrația locală.

Strada este zilnic blocată de ambuteiaje, iar traficul este gâtuit în zona intersecției Brâncuși-Borhanci-Romul Ladea-Fagului. 

Chiar dacă clujenii continuă să-i «sugereze» primarului că au nevoie de un sens giratoriu la intersecția Borhanciului-Brâncuși-Romul Ladea-Fagului, edilul Emil Boc susține că proiectul de extindere va fi realizat odată cu centura metropolitană – cel mai probabil după realizarea magistralei I de metrou, adică la finalul exercițiului financiar european 2021-2027, spre 2030.