De cartier

Administrația Boc anunță noi reglementări de circulație pe Brâncuși. Clujenii au reacționat: «Așteptăm SENSUL GIRATORIU de la intersecția Borhanci cu Fagului»

Scris de 1341

Zona arterei Constantin Brâncuși, din cartierul Gheorgheni este supusă unei «restructurări» imobiliare fără precedent. Mai nou, așa-numita restructurare aduce schimbări și în ceea ce privește circulația: sunt instituite sensuri unice, dispar locuri de parcare, iar pe trotuare urmează să staționeze autoturismele, după cum s-a întâmplat pe Bdul Nicolae Titulescu. Clujenii din zonă sunt nemulțumiți de măsurile adoptate de comisia de ciruclație din cadrul administrației Boc – în loc să extindă sensul giratoriu de la intersecția cu Borhanci, autoritățile fluidizează traficul și transformă trotuarele în parcări.

„Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că au fost implementate unele măsuri aprobate prin Comisia de circulație, astfel:

1) A fost instituit sensul unic de circulație la urcare, la ieșire din str. Septimiu Albini în str. Constantin Brâncuși respectiv a fost înființată o trecere pentru pietoni la intersecția str. Septimiu Albini cu str. Constantin Brâncuși (care va asigura circulația pietonală în lungul str. Constantin Brâncuși);

2) Pe str. Constantin Brâncuși, înainte de intersecția cu str. Horticultorilor și str. Lăcrimioarelor, a fost realizată o nouă bandă carosabilă dedicată pentru virajul la stânga spre str. Horticultorilor;

3) Raportat la sensul unic implementat pe str. Constantin Brâncuși la intersecție cu str. Septimiu Albini, se interzice virajul la stânga de pe str. Constantin Brâncuși spre str. Septimiu Albini.

Noile reglementări de circulație au fost semnalizate prin indicatoare rutiere și prin marcaje rutiere. Rugăm participanții la trafic să respecte noile reglementări de circulație”, semnalează reprezentanții administrației Boc.

Clujenii au reacționat –

„Asteptam sensul giratoriu de la intersecția Borhanci cu Fagului…pentru cei care coboară de pe Fagului este coșmar, mai ales dimineața”, a notat Alida N.

„Locurile de parcare desființate unde au fost mutate?

Magazinele de acolo au primit autorizația de funcționare bazându-se pe acele locuri de parcare.

Să înțelegem că magazinele se vor închide?”, a reacționat și Bodola Z.

„În continuare bicicletele și trotinetele vor fi lăsate să circule pe trotuare contrar reglementărilor existente” –  au fost doar câteva dintre comentariile clujenilor.

Strada Constantin Brâncuși din cartierul Gheorgheni a devenit în ultimii ani una dintre zonele preferate ale investitorilor imobiliari după ce administrația a făcut din această arteră un spațiu de „restructurare urbană”. 

În condițiile în care aici au continuat să fie aprobate noi proiecte, de la blocuri-dormitor la spații de birouri, extinderea străzii a fost amânată de administrația locală.

Strada este zilnic blocată de ambuteiaje, iar traficul este gâtuit în zona intersecției Brâncuși-Borhanci-Romul Ladea-Fagului. 

Chiar dacă clujenii continuă să-i «sugereze» primarului că au nevoie de un sens giratoriu la intersecția Borhanciului-Brâncuși-Romul Ladea-Fagului, edilul Emil Boc susține că proiectul de extindere va fi realizat odată cu centura metropolitană – cel mai probabil după realizarea magistralei I de metrou, adică la finalul exercițiului financiar european 2021-2027, spre 2030.ULTIMA ORĂ

 • Acum 21 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 21 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 23 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 24 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 2 days In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE