Sex

Adevaruri si falsuri despre Punctul G

Poarta a Paradisului pentru unii, Punctul G (denumit de la ginecologul german Ernst GRAFENBURG, cel care l-a descoperit) este o zona erogena, despre a carei stimulare se spune ca declanseaza un orgasm cu o intensitate la limita experientei mistice. Sunt insa atatea legende brodate pe marginea acestei povesti, incat greu se mai poate spune ce e adevarat si ce nu.

 

1. Punctul G se afla chiar la intrarea in vagin. Adevarat / Fals (A / F). A: Punctul G este situat in vagin, la aproximativ sase centimetri de vulva. Este o zona usor rugoasa, de dimensiuni variabile, intre cea a unei boabe de fasole si cea a unei monezi.

 

2. Punctul G isi modifica marimea cand este stimulat. A: Cand este stimulat, Punctul G isi modifica talia si incepe sa palpite. Este de remarcat ca, precum in cazul sfarcurilor, Punctul G nu este un criteriu al sensibilitatii.

 

3. Cand este atins punctual G se declanseaza dorinta de a urina. A: Aceasta nevoie se explica prin cresterea presiunii asupra vezicii urinare, a carei baza se situeaza chiar in fata Punctului G. Departe de a va opri, aparitia acestei dorinte trebuie sa va indemne sa perseverati, pana la disparitia ei in profitul unor senzatii mai agreabile.

 

4. Atingerea Punctului G declanseaza un orgasm instantaneu. F: Sa nu mai visam! Sunt necesare mai multe minute de presiune digitala exercitate asupra clitorisului pentru a accede la placerile furnizate de Punctul G.

 

5. Unele pozitii nu permit orgasmul vaginal. A: Anumite pozitii permit o mai mare presiune a sexului barbatului asupra Punctului G si se dovedesc mai bine adaptate.

 

6. Stimularea acestui punct erogen este binevenita in orice moment al actului sexual. A: Stimularea Punctului G se inscrie intr-un timing specific al raportului amoros. Practicata prea devreme, aceasta stimulare este inutila, chiar agasanta pentru femeie. Ea trebuie sa apara deci dupa orgasmul clitoridian, pentru a cuceri un pisc mai inalt al placerii. Dupa ce orgasmul a fost atins, va puteti intoarce la clitoris care si-a regasit intre timp capacitatea de a oferi placere. Orgasmurile vaginale si clitoridiene nu se exclud deci, ci alterneaza si se succed intr-o spirala fara infinit. Se poate vorbi atunci, e drept foarte rar, despre o transa orgasmica, apropiata de starile de exaltare mistica.

 

7. Orgasmul vaginal provoaca aceleasi contractii ca cel clitoridian. F: Pe plan psihologic, o femeie simte in momentul orgasmului un fel de respingere, perceptibila si de partener. Este inversul orgasmului clitoridian, care se soldeaza cu un fel de “aspirare” a partenerului.

 

8. Orgasmul vaginal se insoteste adesea cu o ejaculare din partea femeii. A: Intr-adevar, nu rareori femeia emite un jet de lichid incolor.

 

9. Orgasmul vaginal este facilitata de folosirea unui vibrator. A si F: Aceasta chestiune are doua aspecte. In plan “mecanic”, vibratorul permite femeii sa exploreze mai usor senzatiile Punctului sau G. In plan psihologic, totul depinde de felul in care femeia resimte penetrarea din partea partenerului. Daca e simtita ca o agresiune, aparatul va imbunatatii lucrurile, iar obstacolul poate fi depasit. O data instalata convingerea ca in vagin se poate intampla lucruri placute, femeia se va simti mai pregatita sa considere actul sexual cu un barbat drept o sursa de placere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *