In vizor

ACI Cluj construieste cea mai moderna fabrica de confectii metalice din Transilvania

Compania ACI Cluj a demarat lucrarile de constructie pentru cea mai moderna fabrica de confectii metalice din Transilvania. Viitoarea unitate, care va fi deschisa in noiembrie 2014, va avea aproape 80 de angajati si va produce, lunar, peste 500 de tone de confectii metalice, intr-un schimb. Investitia are o valoare de 15 milioane de lei, iar jumatate din suma este asigurata prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Dorin Aschilean, directorul ACI Cluj SA, a anuntat astazi ca viitoarea hala de productie, amplasata pe platforma companiei din Someseni, se va intinde pe 3.210 metri patrati si va fi cea mai moderna fabrica de profil din Transilvania.

“Vor fi achizitionate 17 echipamente si utilaje noi, cu softul adecvat. Va fi o fabrica asistata de soft-uri, la ultimul standard, cu utilaje din UE. Vor fi create 18 noi locuri de munca, iar alti 60 de muncitori de la noi vor munci la montaj, aprovizionare si proiectare”, a evidentiat Dorin Aschilean.

Hala va produce peste 500 de tone de confectii metalice pe luna, de catre un schimb, iar doua shimburi vor ajunge sa produca 800 de tone lunar. Implementarea proiectului va dura cinci ani. In mare parte, ACI Cluj va produce, in aceasta fabrica, pentru proiectele proprii, in proportie de 65-70%. Abia 15-20% din productie va fi destinata exportului. In acest fel, compania de constructii va economisi 10% din costurile cu astfel de materiale.

ACI Cluj SA a avut, in 2013, o cifra de afaceri de peste 93 de milioane de lei.

“Anul trecut, 72% din cifra de afaceri a fost realizata din proiecte private”, a aratat Aschilean.

In judetul Cluj, compania are mai multe proiecte in derulare, printre care construirea Parcului Industrial Tetarom IV. Firma este detinuta de mai multi oameni de afaceri: Dorin si Ioan Aschilean, Horia Ciorcila, Gicu Gansca si Dorel Goia.

Foto: Eugen Olariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *