Politica

A MERITAT SĂ ÎI VOTAȚI? Cât au muncit parlamentarii clujeni în primele 5 luni de mandat – Vasile Dîncu, senatorul PSD cu numai 3 inițiative legislative

După ce v-am arătat care a fost (in)activitatea celor 10 deputați din legislatura 2020 – 2024, la cinci luni de mandat, a venit rândul senatorilor clujeni. Ziar de Cluj vă prezintă cât au muncit cei 4 senatori pe care i-am trimis prin voturile noastre să conducă țara. Să nu uităm că pentru munca depusă încasează lunar indemnizații mari, primesc spații la prețuri foarte mici (achitate tot din banii statului) pentru cabinetele parlamentare, le sunt decontate transportul și cazarea. Unii sunt la primul mandat, dar alții au deja la activ cel puțin încă un mandat. Vă lăsăm pe dumneavoastră să veniți cu concluziile la finalul fiecărui articol.

În cele ce urmează vă prezentăm activitatea lui Vasile Dîncu, senator PSD la al doilea mandat (primul mandat l-a deținut în legislatura 2004-2008).

În actualul mandat, Vasile Dâncu a avut numai 3 inițiative legislative (și acestea împreună cu mai mulți parlamentari): Propunere legislativă pentru completarea art.291 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal; Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei ”Delta Dunării”; Propunere legislativă privind organizarea și funcționarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

În 5 luni de mandat, senatorul PSD a depus 7 declarații politice scrise: „Ce spune PNRR despre România”; „Trebuie să luptăm împotriva traficului ilicit de bunuri culturale”; „Minority SafePack – un punct de vedere și o invitație la coparticipare”; „Campania vaccinării în societatea care se sinucide lent”; „Deprofesionalizarea și repolitizarea funcției publice”; „Agricultura românească sau despre o sinucidere colectivă. O întrebare și o dilemă”; „Austeritatea din bugetul pe anul 2021 și lipsa de proiect a Guvernului Cîțu”.

Senatorul a adresat în scris și 4 întrebări: „Categoriile de proiecte prioritare finanțate în cadrul Programului de finanțare ElectricUp”, destinatar: Virgil-Daniel POPESCU – Ministrul Energiei; „Categorii de proiecte prioritare finanțate din Fondul pentru mediu pentru anul 2021”, destinatar: TÁNCZOS Barna – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor; „Trecerea unor bunuri imobile din domeniul public al statului în domeniul public al comunelor Ceatalchioi și Crișan, județul Tulcea”, destinatar: Tánczos BARNA – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor; „Măsurile de protecție privind protecția sănătății psihice și psihosociale în pandemie”, destinatar: Vlad Vasile VOICULESCU – Ministrul Sănătăţii.

Dîncu i-a adresat o interpelare lui Attila CSEKE, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei: „Ce se întâmplă cu Strategia de Dezvoltare Teritorială a României (SDTR)?”

Prim-ministrului Vasile-Florin Cîțu, Vasile Dîncu i-a adresat 2 interpelări scrise și orale: „Pericolul punerii sub control politic a promovării culturii românești în afara țării prin transformarea ICR într-o sinecură politică”; „Desfășurarea Euro2020 la București cu spectatori în tribune” (adresată și lui Carol-Eduard NOVAK – Ministrul Tineretului şi Sportului).

În plenul Senatului, Vasile Dîncu a avut 20 de luări de cuvânt. A participat și la o moțiune (respinsă), inițiată de membri ai Grupului parlamentar al PSD: „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”.

În Senat, Dîncu face parte din două comisii permanente: Comisia pentru învăţământ, tineret şi sport și Comisia pentru cultură şi media. Este membru și în Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

Vasile Dîncu activează și în 3 grupuri de prietenie cu parlamentele altor state: cu Germania, cu Franța și cu Turkmenistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *