Politica

A MERITAT SĂ ÎI VOTAȚI? Cât au muncit parlamentarii clujeni în primele 5 luni de mandat – Alin Coleșa contabilizează 10 proiecte de lege și o prezență mare la vot

Ziar de Cluj vă va prezenta în perioada următoare activitatea celor 10 deputați din legislatura 2020 – 2024 la cinci luni de mandat. Vă arătăm cât au muncit cei pe care i-am trimis prin voturile noastre să conducă țara. Să nu uităm că pentru munca depusă încasează lunar indemnizații mari, primesc spații la prețuri foarte mici (achitate tot din banii statului) pentru cabinetele parlamentare, le sunt decontate transportul și cazarea. Unii sunt la primul mandat, dar alții au deja la activ cel puțin încă un mandat. Vă lăsăm pe dumneavoastră să veniți cu concluziile la finalul fiecărui articol.

În cele ce urmează vă prezentăm activitatea deputatului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Alin Coleșa. Este de profesie inginer de calculatoare. Coleșa a fost surpriza politicii locale atunci când a câștigat acest mandat de deputat. Parlamentarul AUR a apărut de „nicăieri”, este patriot, ortodox, se declară împotriva avortului și susține familia tradițională.

Alin Coleșa este activ pe rețelele de socializare, transmite comunicate de presă, puncte de vedere, declarații. Cel puțin la capitolul comunicare, deputatul AUR este în top.

Este însă mult mai puțin activ la capitolul proiecte de lege. Potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputaților, Coleșa a fost fie inițiator, fie coinițiator la 10 proiecte legislative. A vorbit în plen de 13 ori în cinci luni (din cele 13 luări de cuvânt, 3 au fost declarații politice). A mai avut și 10 întrebări și interpelări.

Deputatul AUR Cluj a participat la 1175 voturi dintr-un total de 1337.

Alin Coleșa este membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale (din februarie 2021) și secretar al Comisiei pentru știință și tehnologie (din februarie 2021). De asemenea, este membru al Delegaţiei Camerei Deputaţilor la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei.

Parlamentarul clujean este membru al grupurilor parlamentare de prietenie cu Albania, Chile, Israel și Grecia.

Citește și:

Deputatul AUR Cluj atenționează asupra riscului vaccinării obligatorii. Coleșa: „Vaccinarea obligatorie – o măsură specifică regimurilor totalitare, naziste”

Deputatul AUR Cluj, Alin Coleșa, condamnă măsurile restrictive, drept „dictatoriale, de tip extremist”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *