Necategorizat

A manca in rezonanta cu alimentele

Mananci pentru a calma o pofta? Incerci sa-ti maresti glicemia? Inabusi plictiseala, singuratatea sau anxietatea? S-ar putea sa suferi de o carenta de energie subtila, unul dintre cele mai importante motive pentru care esueaza curele de slabire.

Indiferent ce regim ai alege, este imposibil ca acesta sa te satisfaca, daca nu-ti aduce energie subtila (bioenergie) – iar majoritatea curelor nu reusesc sa refaca si campul energetic. Pentru a descoperi ce alimente sunt cu adevarat nutritive, va trebui sa identifici acele tipuri de alimente cu care rezonezi mai bine si care iti sustin corpul subtil.

Hrana – un energizant esential

Ganditi-va la hrana intr-un mod diferit. Din punct de vedere mecanic, noi ingeram hrana care este un combustibil folosit pentru energie, insa beneficiile de pe urma consumului de alimente depasesc aspectul caloriilor: hrana contine esenta subtila a fortei vitale pe care o metabolizeaza organismul omenesc. Aceasta forta formeaza un camp energetic in interiorul si in jurul oricarui lucru viu, de la pepene pana la pastrav. Corpul omenesc are obligatoriu nevoie de alimente cu nivel energetic ridicat, nu doar de cateva doze de carbonati inghitite rapid.

Fireste pentru a obtine o dieta bine echilibrata, este necesar ca ea sa includa in mod armonios proteine, carbohidrati si grasimi. De asemenea, pentru a reduce riscul bolilor cardiace, trebuie sa va fixati asupra unei diete compuse din grasimi nesaturate, cum ar fi cele care se gasesc in uleiul de masline, somon si sardine. Aceste alimente maresc nivelul de “colesterol bun” si reduce cantitatea de grasimi saturate, sau “colesterolul “nociv” (rau) prezent in carne, branza si alte produse lactate cu concentratie ridicata de grasime.

Totusi, pentru mentinerea unei sanatati optime, trebuie sa te simti si satul energetic de ceea ce mananci. Combinand alimentele care edifica energia subtila cu o alimentatie de bun simt, se poate elabora un plan de consum personalizat, de “inalta vibratie”.

Cei sapte pasi pentru a manca in rezonanta cu alimentele:

1.Fa un inventar al alimentelor

Incearca sa-ti dai seama ce tii de regula in camara. Sunt rafturile pline de pungi cu chips-uri sau cu alimente prelucrate? Sunt indesate in congelator pachete cu pizza pepperoni? Frigiderul este incarcat pana la refuz cu legume proaspete si nu gasesti in ele pui, peste si nici un fel de carne? Intreaba-te cum de ai ajuns sa capeti obiceiurile respective de cumparare / de mancat? Au toate acestea la baza ceea ce-ti serveau parintii la masa, sau ceea ce-ti interziceau sa mananci? In copilarie, ai facut crize la cumparaturi, incercand sa impui ce voiai sa ti se cumpere? Ai tinut cure de slabire pana la obsesie? Sau ai avut un program dezordonat? Mai gandeste-te daca te simti mai bine sau mai rau dupa ce mananci acele produse. Daca tii un regim special, in ce fel iti este afectat nivelul energetic? Preocupa-te nu numai de gustul alimentelor, ci si de modul in care iti afecteaza starea de sanatate.


2.Mananca pentru a primi energie

Aceasta ar trebui sa fie diviza programului tau alimentar. Un motiv mai important decat gustul mancarii, sau orice fel de teorii legate de dieta, ar trebui sa fie energia pe care o mananci prin alimente. Indiferent ce ai pune in gura, uita-te la energometru, cu alte cuvinte, verifica ce alimente te hranesc cu adevarat si care iti scad / cresc nivelul energetic.

3.Fa deosebire intre hrana vie si hrana moarta

Pentru a prelua maximum de energie pozitiva din hrana, trebuie sa-ti schimbi modul in care o percepi. Nu te lasa pacalit de aparente. De exemplu, mananca o rosie de la supermarket (aceea minge de tenis portocalie, invelita in hartie celofanata) si alta crescuta cu ingrasaminte organice (din gradina proprie). Ce gust au? Prima, nu are gust, pe a doua o savurezi. Tine minte:

Alimente cu energie pozitiva (hrana vie): radiaza stralucire, sunt parfumate, simti cum te incarca, sunt energizante, organice si nu au conservanti sau ingrasaminte chimice. Nu-ti creaza niciodata impulsul de a manca fara masura.

Alimente cu energie moarta (hrana moarta): sunt flescaite si obosite, sunt fade, nu dau senzatia de satietate, vlaguiesc de energie, sau nu au niciun fel de aport energetic, contin conservanti si chimicale, sau sunt imbogatite; te baloneaza sau iti produc greata; stimuleaza consumul exagerat si fac pofta de zaharuri / carbohidrati.

4.Vizualizeaza cum te conectezi la energia alimentelor

Hrana iti vorbeste permanent, doar ca tu trebuie sa inveti sa asculti ce-ti spune. Vei intuit astfel dintr-o privire ce energie are alimentul respectiv, daca pentru tine este hrana moarta sau vie. Un asemenea mod de perceptie al lucrurilor iti va permite sa pui la punct acea dieta cu care intri in rezonanata, una care nu te va seduce inducand foamea de dependenta.

Asemenea oamenilor care te hranesc, toate alimentele incarcate cu energie pozitiva, de la fructe si pana la carne de vita, emana un camp luminos sau energie, adica viata care te atrage in mod irezistibil spre ele. Poti vedea sau simti aceasta energie; in preajma alimentelor incarcate de energie pozitiva, organismul reactioneaza, iar omul se simte mai fericit, mai usor si i se face foame.

Dimpotriva, alimentele cu energie negativa sunt nule din punct de vedere energetic; nu simti nimic in preajma lor, nu te imbie, ba poti avea chiar o reactie de repulsie. Nu faptul ca sunt maronii la margine (trecute) sau ca sunt vestejite – altceva actioneaza in acest caz: vibratia mortii care anunta “nu gasesti numic hranitor aici”. Gandeste-te si altfel: cand te afli in preajma unei persoane epuizate, nivelul sau scazut de energie te poate trage si pe tine in jos. Acelasi lucru este valabil si in cazul alimentelor “obosite”, desi la un nivel mai subtil.

Fa exercitii de constientizare privind hrana pe care o cumperi. Invata sa faci diferenta intre alimentele vii, proaspete si cele moarte. Orice aliment care se vinde gata ambalat are un aport energetic mai scazut decat hrana proaspata, organica. In general, produsele cele mai supraincarcate cu energie sunt cele slabe, proaspete si organice, sau ecologice. Este bine sa le consumi ori de cate ori este posibil.


5.Intra visceral pe frecventa energiei hranei

Testand reactiile energetice pe care le ai fata de diverse alimente vei descoperi regimul nutritiv “viu” care ii procura placere corpului tau – o alta cale prin care poate comunica mancarea. In timp, testeaza acasa, incercand toate ingredientele din dieta, inclusiv alimentele organice, prin contrast cu cele stropite sau cu conservanti. Tine un jurnal in care sa notezi ce alimente simti ca sunt satioase si care induc, in cazul tau aparitia foamei de dependenta. In acest fel, se va clarifica problema compatibilitatii energetice pe care o ai cu diverse alimente.


6.Bea apa constientizand acest lucru


Apa este un purificator energetic, ea inlocuieste toxinele cu energie subtila. Fie ca bei apa, te uzi cu apa, privesti apa sau visezi la apa, sanatatea ta va avea cu siguranta de castigat. Pastrati permanent langa dvs. o sticla de apa pentru a va mentine nivelul optim de hidratare. Apa mentine umiditatea pielii, asigura functionarea sistemului digestive si mentine claritatea mentala; in acelasi timp elimina stresul si alte vibratii negative. Apa este un leac pretios, contribuind la vindecarea rapida a organismului si favorizand starea de bine si sanatatea.

Fara a astepta sa se dezhidrateze, omul are nevoie sa bea 7-8 pahare cu apa zilnic: apa imbuteliata sau filtrata. Reglati singuri cu ajutorul intuitiei cantitatea de apa cu cel mai mare aport de energie. Majoritatea oamenilor nu stiu ca apa are proprietati regeneratoare. Apa este o substanta sacra, care contine enorm de multa forta vitala. Energia subtila circula prin apa. Element organic care formeaza 2/3 din corpul omenesc, apa are o rezonanta de prim ordin.

7.Mananca pentru tipul de energie a organismului tau

Intuitia dvs. va poate ajuta sa intrati in rezonanata cu alimentele care vi se potrivesc pe baza “acordarii” la frecventa campurilor energetice. Iata cele trei tipuri comune de energie organica si ce alimente le echilibreaza:

a)Aerianul. Are oase mici, constitutie delicate si are nevoie sa se ancoreze la pamant, mananaca in exces. Se simte bine cand este slab, preferand dietele cu continut scazut de grasimi si amestecuri de legume, cereale integrate si fructe. Organismul lui infloreste cand consuma alimente proaspete si aromate; nu prea ii sunt recomandate grasimile si zaharul (ciocoloata).

 

b)Consumatorul ancorat la pamant. Fizic, este sudat la pamant, detinand energie in partea inferioara a corpului. Consumul de carne sau de proteine in exces il fac sa se simta greoi si duc la cresterea in greutate. I se recomanda un regim vegetarian sau unul echilibrat compus din legume, fructe si seminte integrale, in care carnea si pestele sa fie reduse la minimum.

 

c)Consumatorul energo-defensiv. Obezitatea il da de gol. Alearga dupa multa mancare. Dupa o cura, in care poate slabi, kilogramele in plus vor reveni. Este sensibil la vibratiile toxice (furie, depresie sau suferinta) ale celor din jur, iar pentru a se proteja consuma zahar, carbohidrati sau produse cu concentratie ridicata de grasimi, devenind cu timpul dependen de ele. Pentru echilibrarea energiei organismului sau trebuie sa isi modifice regimul alimentar.

 

Cele mai bune sisteme de aparare prin dieta sunt: 1/ consumul a 6 pahare cu apa pentru a mentine constant fluxul de eliminare a vibratiilor negative din organism; 2/ consumul unor portii mici de proteine slabe la mesele principale sau la gustarile dintre mese; 3/ consumul nelimitat de legume, combinate cu cantitati mici de seminte integrale; 4/ diminuarea sau evitarea zaharului, produse de consolare si a oricaror mancaruri prajite sau grase.

.ro

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *