In vizor

63.000 de lei din buzunarul clujenilor se duc anual pentru monitorizarea presei

Intre achizitiile anuntate de municipalitatea clujeana pentru urmatoarea perioada se numara si cel prin care se ofera 63.0000 de lei pe an pentru ca cineva sa urmareasca presa. Desi institutia are un intreg birou de presa, aproape 14.000 de euro vor fi alocati pentru un furnizor care sa „perieze” toate programele de stiri ale posturilor de televiziune si radio, presa scrisa in varianta print sau online si sa prezinte zilnic un raport. Lista cu publicatii si posturi tv este, se pare, aceeasi din ani trecuti, pentru ca multe din cele enumerate nu mai exista.

Potrivit caietului de sarcini postat pe site-ul Primariei Municipiului Cluj-Napoca, obiectul contractului este reprezentat de „asigurarea serviciilor de monitorizare a presei”. Doritorii trebuie „sa prezinte cel putin trei contracte prestate de o experienta de cel putin trei ani in activitatea de monitorizare a presei”, plus o recomandare de la „clientii” precedenti. 

Concret, cel care va face monitorizarea va trebui sa urmareasca toate programele de stiri ale posturilor locale (TVR Cluj, Realitatea Tv Cluj – care nu mai emite de cateva luni, nr. red. – Digi24 Cluj, Antena1 Cluj, Pro Tv Cluj, Transilvania Live – care nu mai exista,( n. red) – Look Tv, TVR3 ), ale televiziunilor nationale (TVR1, TVR2, Pro Tv, Antena1, Antena3, Realitatea Tv, Romania Tv, B1 Tv, Digi24, Prima Tv, National Tv, Canal D), precum si ale „posturilor de radio cu specific local (Radio Cluj, Napoca FM, Radio Implus, Realitatea FM Cluj), in prime-time-ul extins (18.00-23.00)”.

De asemenea, mai este vizata si „presa scrisa cu aparitie si interes local” (Faclia, Ziua de Cluj, Monitorul de Cluj, Gazeta de Cluj, Transilvania Reporter) si un grup de „site-uri de stiri de interes local” din care sunt mentionate Citynews, Stiri de Cluj, Ora de Cluj, Cotidian Transilvan/Foaia Transilvana, Napoca News, Ziar de Cluj, Buzznews, Cetateanul Clujean (- nu mai exista, n. red), Cluj Today etc”.

„Livrarea rapoartelor de monitorizare se va face inainte de ora 07.30 pentru monitorizarea radio-tv si a presei scrise si online aferenta zilei in curs si zilei precedente”, se mai precizeaza in caietul de sarcini. 

Furnizorul ar trebui sa le poata pune oricand la dispozitie celor de la primarie „in termen de doua zile, pe suport DVD emisiuni monitorizate si arhivate”.

Pentru cei 63.000 de lei pe care municipalitatea vrea sa ii dea anual pe acest serviciu, se cer 728 de astfel de monitorizari. Atribuirea se face prin achizitie directa, iar doritorii au la dispozitie doar 6 zile pentru a-si depune oferta.

Amintim ca institutia are un intreg birou mass-media, cu mai multi angajati care ar putea in mod normal sa realizeze aceste monitorizari. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *