Politica

PSD Cluj pune întrebări despre Cluj Arena „politicienilor populişti”

Scris de 146

Social democrații clujeni consideră că în ultimele săptămâni in orasul de pe Somes se desfasoara un concurs al părerologiei între liberalii clujeni, aceştia pasând între ei – colegi de partid, consilieri judeţeni, locali, parlamentari, primari prezenţi sau viitori – răspunderea morală şi responsabilitatea administrativă faţă de o investiţie de zeci de milioane de euro de care şi-au bătut joc prin management defectuos.

„În aceste condiţii, vă întrebăm din respect pentru clujeni şi adevăr, următoarele:

1. Domnule Emil Boc spuneţi că stadionul trebuie administrat de primăria Cluj-Napoca. De ce nu aţi rezolvat, reglementat această situaţie când eraţi premier, Alin Tişe preşedinte al Consiliului Judeţean şi Sorin Apostu primar. Dumneavoastră, alături de PDiştii vopsiţi mai nou în galben, aveaţi toate  pârghiile să rezolvaţi această problemă!

2. Cluj Arena s-a construit cu bani alocaţi de Consiliul Judeţean, cu aceste fonduri puteau fi modernizate drumuri judeţene, se puteau dezvolta parcurile industriale, implicit se creau locuri de muncă, se putea construi un abator şi multe altele. Nu este corect ca acum, Consiliul Judeţean Cluj să rămână şi fără stadion. Ar fi incredibil! Teoretic nu putem renunţa la stadion fără o compensaţie materială chiar dacă acest lucru s-ar realiza etapizat, în mai mulţi ani.

3. Domnule Alin Tişe, puteţi să ne spuneţi dacă aţi luat în calcul impactul bugetar la nivelul Consiliului Judeţean al impozitului care trebuia plătit după momentul finalizării construcţiei?”, intreaba social democrații clujeni.

Aceștia consideră că trebuie identificată  o solutie prin care să se plăteasca impozitul şi, pe viitor, trebuie agreată o strategie comună, având ca parteneri şi Primăria Cluj-Napoca, pentru a eficientiza activitatea la Cluj Arena, astfel încât să se poată plăti toate taxele de către societatea care gestionează stadionul.

„În acest context, aşteptăm explicaţii coerente de la toţi actorii din PNL implicaţi în acest management defectuos şi consideram că este și de datoria consilierilor judeţeni să identifice o soluţie până la rectificarea bugetară, pentru a cuprinde la rectificare, în buget, sumele necesare deblocării acestei situaţii”, a declarat consilierul judeţean Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 5 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 6 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 9 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 24 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE