Din oras

21 de paturi noi de terapie intensivă, în dotarea Spitalului Județean Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj are în dotare începând de ieri 21 de noi paturi de terapie intensivă. Dintre acestea, 12 sunt destinate pentru Secția ATI COVID (clădirea Medicală I), în cazul în care numărul bolnavilor va crește și va fi nevoie de ele.

”Ne dorim cele mai bune condiții de spitalizare pentru pacienții noștri și facem în permanență eforturi în această direcție. Astfel, ieri ne-au fost livrate 21 de paturi de terapie intensivă. Dintre acestea, șase se vor instala în Secția Clinică ATI I, iar trei în Secția ATI Neurochirurgie. Restul de 12 sunt depozitate și, la nevoie, vor fi montate și instalate în Secția ATI COVID (clădirea Medicală I). Toate paturile sunt prevăzute cu saltea antidecubit. Valoarea investiției depășește 430.000 lei, iar fondurile necesare achiziției au fost alocate de Ministerul Sănătății”, transmite Spitalul Județean Cluj.

Din 2014 până în prezent, Spitalul a fost dotat cu 95 de paturi de terapie intensivă. Acest tip de paturi capătă o importanță deosebită în îngrijirea pacienților critici, deoarece permit mobilizarea precoce a pacientului, și, în același timp, facilitează activitatea personalului medical.

De asemenea, tot ieri, Spitalul a primit o donație de 21 de paturi electrice care au fost distribuite secțiilor Neurologie și Medicina Muncii.

Până în acest moment în județul Cluj sunt internați la terapie intensivă 12 persoane diagnosticate cu COVID-19, dintre care 6 sunt din județul Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *