In vizor

Deputatul clujean Adrian Dohotaru, despre cei care nu respectă distanțarea socială: „lucru ăsta poate ajuta la creșterea imunității”

Scris de 527

Stau zilnic între 4 și 6 ore pe afară în perioada COVID-19 și e o bulă care nu e reprezentată în (social) media, de teamă de a nu fi amendată. Există grupuri de lucrători pe care îi văd pe stradă care respectă distanța socială, dar foarte mulți alții care nu respectă, mai ales în raport cu colegii de lucru. Văd asta la muncitorii din construcții, din salubritate, de la spații verzi. Văd asta la mănășturenii în vârstă, dar și de vârsta mea, care stau la povești în fața blocului. Văd asta la copii care interacționează între ei și părinții care îi lasă. Văd la prieteni care se întâlnesc în pădure în grupuri de 5 ori 10 persoane. Și nu mor pe capete, așa cum am fost manipulați să credem. Toate astea îmi spun că măsurile paternaliste și represive ale statului ori apelurile, în cheia superiorității morale, la izolare, mai ales venite de la cei din clasa de mijloc cu joburi intelectuale, nu au funcționat. Și nu au funcționat nu din vina oamenilor, cum ar spune unii, care trebuie amendați și mai tare de statul polițienesc, ci nu au funcționat pentru că cei care au venit cu astfel de decizii nu cunosc psihologia umană. Nu poți transforma societatea într-o imensă pușcărie, mai ales când nu ai date clare că lockdown funcționează. Nu poți guverna doar prin frică, chiar dacă frica, panica și manipularea fricii funcționează până la un punct”, s-a confesat ieri deputatul clujean Adrian Dohotaru, pe pagina sa de Facebook.

O confesiune ca un autodenunț, am putea spune, pentru că deputatul recunoaște nerespectarea ordonanțelor militare, cel puțin în spiritul lor, prin cele 4-6 ore pe care le petrece afară. Pe lângă asta, deputatul își mai denunță public și prietenii, care „se întâlnesc în pădure în grupuri de 5 ori 10 persoane”, ceea ce încalcă chiar litera ordonanțelor.

„Cred că sunt oameni care ar respecta și fără stat represiv, dar sunt și alții care nu respectă, dar lucru ăsta poate ajuta la creșterea imunității”, a mai adaugat deputatul Dohotaru, printr-un comentariu la propria postare, referindu-se la măsurile de distanțare socială.

Așadar, un deputat din Parlamentul României afirmă că nerespectarea măsurilor de distanțare socială din ordonanțele militare „poate ajuta la creșterea imunității”.

Date fiind aceste afirmații publice, poate și deputatul clujean Dohotaru va contribui în curând la consolidarea bugetului de stat, prin plata amenzilor de rigoare, care se aplică în cazul cetățenilor simpli. Sau, aleșii neamului nu se supun rigorilor legii?ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 40 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 1 hour In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 3 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 4 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE