In vizor

2021: Campionatul European de Atletism U20 din 2023 se va desfășura la Cluj-Napoca! 2022: Ciuciu! Se va ține la Ierusalim, că pista și instalațiile de atletism au fost făcute praf de amicul lui Boc, Buta. Și așa au rămas

Scris de 1679

În mai 2021, cu surle, trâmbițe și o tonă de comunicate se anunța că ”Campionatul (sic!) European de Atletism U20 din 2023 se va desfășura la Cluj-Napoca!

”Ie fain la Cliuuuj”, avem recunoaștere internațională cu un stadion modern care ”a fost desemnat oficial de către European Athletics drept gazdă a Campionatului European de Atletism U20 din 2023 – European Athletics U20 Championships 2023. Astfel, peste doi ani, în jur de 1.500 de sportivi din 48 de țări vor concura pe Cluj Arena în cadrul acestei competiții europene de atletism.” – se scria cu ”copy-paste” după comunicate triumfaliste, în presa locală de chitanțier.

”În vederea realizării documentației pentru această candidatură s-a lucrat încă din 2018. Pentru a fi desemnată drept gazdă a competiției europene, România, reprezentată prin Cluj Arena, a concurat cu alte state extrem de bine poziționate în atletismul european și în organizarea de mari evenimente, dintre care în etapa finală au rămas Spania, Italia și Estonia.”

Nu știm ce a câștigat România în 2021 și cât de serios au privit prin documentație cei de la Consiliul European Athletics (Asociația Europeană a Federațiilor de Atletism), când au acordat Clujului și României șansa organizării celui de-al doilea campionat european cu probe de pistă. Probabil nu auziseră de ”Antolu” vieții și despre cum organizatorii festivalului ilegal de muzică pe stick, sub înaltul patronaj al autorităților locale, fac praf și pulbere instalațiile de pe Cluj Arena în fiecare an, FĂRĂ SĂ LE MAI REFACĂ. Că doar Buta e tovarăș cu Emil Boc, care e primarul lui (poate chiar sluga), la ordin, nu al municipiului. Iar Alin Tișe, președintele CJ Cluj, în al cărui patrimoniu este Cluj Arena, nu vede decât ce-i zice Boc să vadă.

Cert este că, la anul, Campionatul European de Atletism U20 de va desfășura la Ierusalim în Israel. După cum lesne se observă, Israelul nici nu prea există în comunicarea inițială care dădea drept finaliste: România, Spania, Italia, Estonia.

Domnul Zolt Bodola, al cărui nepot a ratat șansa de a se afirma la acest camionat pe Cluj Arena, scrie un text de bun simț pe Clujul Civic:

”Înțeleg că în vara anului 2023 Clujul ar fi trebuit să fie gazda campionatelor europene de atletism pentru juniori.
Am un nepot, care practică ateltism, cu rezultate bune. De abia aștepta.
Din păcate, campioantele nu vor avea loc la Cluj. Ci la Tel Aviv (la Ierusalim, din ce am descoperit noi – n. red.). Din motive simple: pista de atletism de pe Cluj Arena e varză și nici restul echipamentelor de atletism nu sunt conforme cu standardele.
Nu știu dacă acestea au fost distruse de evenimentul ”cultural” Antol sau pur și simplu din nepăsare au ajuns așa.
De altfel, proprietarul e atât de bucuros că există activitate ateltică pe stadion, că interzice practicarea anumitor discipline, ca nu cumva să se strice gazonul. Astfel, sportivii de la aruncări se prezintă la concursuri fără să aibă unde să se antreneze strict pe proba respectivă.
Când îl asculți pe Emil Bloc, cât de mult vrea el să încurajeze sportul de masă (sponsorizând inclusiv meciuri de fotbal cu vedete prăfuite), mai că îți vine să dai cu basca de pământ… Păi cum măi Emile, nu vorbești tu cu finul tău Păunel să repare naibii instalațiile alea?!”

Curioși am căutat să vedem dacă există vreo comunicare oficială care să confirme această informație. Canci comunicate. După tona de festivism din vara anului trecut, dinspre autoritățile locale și FRA se aude șuieratul de bășini al porcului ascuns în păpușoi. Abia când am luat la purecat Calendarul pe 2023 al FRA ne-a lovit confirmarea direct în figură:

Mic, micuț, unde v-am indicat noi cu săgeată este evenimentul care ar fi putut să aibă loc la Cluj-Napoca pe Cluj Arena. ASta dacă în loc de niște vasali de-ai lui Buta cu Antolul vieții am fi avut un primar și pun președinte al CJ Cluj dedicați celr care i-au ales, nu banilor și foamei de imagine.

Dacă vorbele râgâite de 20 de ani în vânt se transformau în fapte, nu doar în chestii urât mirositoare, topite, sulfuros, în vânt.

Asta este ”performanța” sportivă de masă a Clujului, ceea ce este în ADN-ul autorităților locale: vorbe-n vânt, bani aruncați în praf de fițe fotbalistice, scrabble, popice și balet.

Important este faptul că Boc și compania pot să-i mintă pe clujeni până le ajung banii de publicitate (nici nu știu să facă altceva), dar nu pot minți organisme internaționale. Că alea pun mâna, verifică, nu sunt Oastea Domnului Nostriu Emil Boc al Nost’ care numai crede, nu cercetează – o ceată de ”bocalăi” ușor de manevrat și de prostit cu un bilet gratuit, un dans la Clubul Pensionarilor, o subvenție la căldură, sclipici leșinat în centrul municipiului, mândria de a fi scoși din mamă la Cluj-Napoca (ca să aibă unde-i băga Emil Boc cu promisiunile sale calpe). Șamd.

Băi, cluj-napocanilor, treziți-vă!ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 4 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 4 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 5 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 5 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 7 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 8 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 8 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 8 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 9 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 20 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 22 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției