Din oras

Proiectul parkingului dintre blocuri din Zorilor continuă, în ciuda opoziției vecinilor

Scris de 160

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că proiectul prin care ar urma să fie realizat un parking pe strada Gheorghe Dima din Zorilor merge mai departe, chiar dacă au existat nenumărate contestații din partea vecinilor. Aceștia consideră că nu se justifică realizarea unui parking între blocuri, mai ales că va fi afectat și parcul aflat în imediata apropiere. 

„Acolo am avut dezbateri publice, avem PUZ-ul aprobat. Există un proiect în care parking-urile ar putea fi finanțate prin PRR. Sntem în faza de analiză. Când vom avea soluțiile proiectul va fi propus Consiliului Local. Am avut destul de multe constestații. Mai multe asociații de proprietari care nu doresc acest parking, dar după ce va fi gata se vor bucura de decongestionarea străzilor și de un mod civilizat de a parca mașinile. Sunt multe garaje care vor fi demolate pe Gheorghe Dima”, a declarat viceprimarul.

Potrivit viceprimarului Tarcea parkingul se află pe partea dreaptă cum se merge dinspre centru spre strada Observator între blocuri și parcul de la USAMV.  

Primăria va desființa toate garajele din acea zonă pentru a face loc acestui parking, însă cei care locuiesc în blocurile din apropiere consideră că nu se justifică o asemenea investiție. 

„S-a amenajat în spatele/apropierea blocurilor amintite un parc frumos pentru copii, vârstnici, pentru grădinița și școala din apropiere, cu aparate de joaca, aparate de gimnastica , foisoare, banci de odihna, alei de plimbare. Un loc minunat pentru a ieși la aer curat și a te bucura de natura.De curând am aflat ca la nici 50 m de acest minunat loc se va construi un parking. Eu cred ca domnul Boc nu a fost la fața locului să vadă ce se întâmplă…Ce va fi cu acest parc și cu aerul curat combinat cu noxele de la țevile de eșapament, dar cu cei care se bucura de el? Nu știm logica acestui amplasament, deoarece toată coloana de blocuri de pe Dima are garaje la parter”, potrivit unui clujean care locuiește pe strada Gheorghe Dima.

Viziunea Primăriei de a ridica parkinguri supraterane în cartiere, între blocuri, nu este deloc agreată de clujeni. Aceștia au nevoie de locuri de parcare suplimentare însă și-ar dori ca aceste parkinguri să fie subterane, iar la suprafață să fie amenajate spații verzi, parcuri și locuri de joacă. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 5 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 6 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 9 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 24 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE