Din oras

Proiectul parkingului dintre blocuri din Zorilor continuă, în ciuda opoziției vecinilor

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că proiectul prin care ar urma să fie realizat un parking pe strada Gheorghe Dima din Zorilor merge mai departe, chiar dacă au existat nenumărate contestații din partea vecinilor. Aceștia consideră că nu se justifică realizarea unui parking între blocuri, mai ales că va fi afectat și parcul aflat în imediata apropiere. 

„Acolo am avut dezbateri publice, avem PUZ-ul aprobat. Există un proiect în care parking-urile ar putea fi finanțate prin PRR. Sntem în faza de analiză. Când vom avea soluțiile proiectul va fi propus Consiliului Local. Am avut destul de multe constestații. Mai multe asociații de proprietari care nu doresc acest parking, dar după ce va fi gata se vor bucura de decongestionarea străzilor și de un mod civilizat de a parca mașinile. Sunt multe garaje care vor fi demolate pe Gheorghe Dima”, a declarat viceprimarul.

Potrivit viceprimarului Tarcea parkingul se află pe partea dreaptă cum se merge dinspre centru spre strada Observator între blocuri și parcul de la USAMV.  

Primăria va desființa toate garajele din acea zonă pentru a face loc acestui parking, însă cei care locuiesc în blocurile din apropiere consideră că nu se justifică o asemenea investiție. 

„S-a amenajat în spatele/apropierea blocurilor amintite un parc frumos pentru copii, vârstnici, pentru grădinița și școala din apropiere, cu aparate de joaca, aparate de gimnastica , foisoare, banci de odihna, alei de plimbare. Un loc minunat pentru a ieși la aer curat și a te bucura de natura.De curând am aflat ca la nici 50 m de acest minunat loc se va construi un parking. Eu cred ca domnul Boc nu a fost la fața locului să vadă ce se întâmplă…Ce va fi cu acest parc și cu aerul curat combinat cu noxele de la țevile de eșapament, dar cu cei care se bucura de el? Nu știm logica acestui amplasament, deoarece toată coloana de blocuri de pe Dima are garaje la parter”, potrivit unui clujean care locuiește pe strada Gheorghe Dima.

Viziunea Primăriei de a ridica parkinguri supraterane în cartiere, între blocuri, nu este deloc agreată de clujeni. Aceștia au nevoie de locuri de parcare suplimentare însă și-ar dori ca aceste parkinguri să fie subterane, iar la suprafață să fie amenajate spații verzi, parcuri și locuri de joacă. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *