Din oras

Proiectul parkingului dintre blocuri din Zorilor continuă, în ciuda opoziției vecinilor

Scris de 160

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că proiectul prin care ar urma să fie realizat un parking pe strada Gheorghe Dima din Zorilor merge mai departe, chiar dacă au existat nenumărate contestații din partea vecinilor. Aceștia consideră că nu se justifică realizarea unui parking între blocuri, mai ales că va fi afectat și parcul aflat în imediata apropiere. 

„Acolo am avut dezbateri publice, avem PUZ-ul aprobat. Există un proiect în care parking-urile ar putea fi finanțate prin PRR. Sntem în faza de analiză. Când vom avea soluțiile proiectul va fi propus Consiliului Local. Am avut destul de multe constestații. Mai multe asociații de proprietari care nu doresc acest parking, dar după ce va fi gata se vor bucura de decongestionarea străzilor și de un mod civilizat de a parca mașinile. Sunt multe garaje care vor fi demolate pe Gheorghe Dima”, a declarat viceprimarul.

Potrivit viceprimarului Tarcea parkingul se află pe partea dreaptă cum se merge dinspre centru spre strada Observator între blocuri și parcul de la USAMV.  

Primăria va desființa toate garajele din acea zonă pentru a face loc acestui parking, însă cei care locuiesc în blocurile din apropiere consideră că nu se justifică o asemenea investiție. 

„S-a amenajat în spatele/apropierea blocurilor amintite un parc frumos pentru copii, vârstnici, pentru grădinița și școala din apropiere, cu aparate de joaca, aparate de gimnastica , foisoare, banci de odihna, alei de plimbare. Un loc minunat pentru a ieși la aer curat și a te bucura de natura.De curând am aflat ca la nici 50 m de acest minunat loc se va construi un parking. Eu cred ca domnul Boc nu a fost la fața locului să vadă ce se întâmplă…Ce va fi cu acest parc și cu aerul curat combinat cu noxele de la țevile de eșapament, dar cu cei care se bucura de el? Nu știm logica acestui amplasament, deoarece toată coloana de blocuri de pe Dima are garaje la parter”, potrivit unui clujean care locuiește pe strada Gheorghe Dima.

Viziunea Primăriei de a ridica parkinguri supraterane în cartiere, între blocuri, nu este deloc agreată de clujeni. Aceștia au nevoie de locuri de parcare suplimentare însă și-ar dori ca aceste parkinguri să fie subterane, iar la suprafață să fie amenajate spații verzi, parcuri și locuri de joacă. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 2 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 3 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 4 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 6 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 6 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 7 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 8 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
 • Acum 20 hours Din oras
  Restaurantul Hikari este exact ce ii lipsea Clujului pe partea de rafinament gastronomic
 • Acum 22 hours Politica
  POLITIKON – CINE ARE GRIJĂ DE ROMÂNI?
 • Acum 1 day Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 1 day Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE