Din oras

1,8 milioane de lei finantare publica pentru Federatia SHARE, care promite ca va aduce "artisti de top 10" anul viitor la Cluj

Federatia SHARE va primi 1,8 milioane de lei de la bugetul local, pentru rezervarea artistilor internationali principali, pentru pogramul “Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeana a Tineretului”. Dupa demisia lui Bogdan Buta din functia de director executiv, viitorul director va fi ales saptamana viitoare, in 11 decembrie.

Consilierii locali vor vota, astazi, propunerea de alocare a sumei de 1,8 milioane de lei, destinati Federatiei SHARE. Banii au fost solicitati de federatie pentru rezervarea artistilor internationali principali, care vor veni la Cluj-Napoca in cadrul proiectului “Capitala Europeana a Tineretului”. Chiar daca nu au prezentat, inca, programul pentru anul viitor, cei din Federatia SHARE au aratat in cererea de finantare ca vor incerca sa aduca la Cluj cel putin doi dintre “artistii de top 10”.

In acest moment, federatia nu are un director executiv, dupa ce Bogdan Buta si-a dat demisia, la sfarsitul saptamanii trecute. Presedintele Federatiei SHARE, Vlad Pop, a anuntat astazi ca un nou director va fi numit la urmatoarea Adunare Generala din 11 decembrie. Acesta a aratat ca demisia lui Bogdan Buta nu afecteaza in vreun fel activitatile stabilite pentru luna decembrie sau proiectele si parteneriatele concretizate pana acum pentru anul urmator.

“In numele echipei de tineri care lucreaza zi de zi la programul de interes national „Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeana a Tineretului” va asigur ca nu exista niciun risc In ceea ce priveste activitatile stabilite pentru luna decembrie sau proiectele si parteneriatele concretizate pana acum pentru anul urmator.

Conducerea executiva a Federatiei este asigurata, ca si pana acum, de Consilul Director, compus din presedinte, secretar si sase vicepresedinti. Fiecare membru al Cosiliului Director este ales de catre Adunarea Generala a Federatiei Share Cluj-Napoca si au atributii clare pe care le Indeplinesc In continuare. Mai mult, la nivel operational functioneaza In continuare Biroul executiv, sub supravegherea Consiliului Director. Acest Birou executiv este structurat pe o serie de departamente (program, relatii internationale, multilingvism, comunicare, turism etc.), fiecare cu atributii clare In aria sa de competenta si cu o strategie bine definita pentru anul 2015.

La urmatoarea Adunare Generala (11.12.2014) va fi numit un nou Director executiv si vom face mai multe anunturi publice, asa cum am stabilit, legate de calendarul anului 2015 si de o serie de proiecte importante pentru sectorul de tineret si pentru comunitatea clujeana, care vor avea loc In viitoarea Capitala Europeana a Tineretului”, a precizat Vlad Pop.

In acelasi proiect, vor fi alocate sume de bani si altor ONG-uri. Astfel, Grupul Pont va primi 50.000 de lei pentru programul (Y)OUR CLUJ, Asociatia Studentilor Arhitecti din Cluj va pimi 88.000 de lei pentru Totem Cluj 2015, Asociatiei Igen tessek! – Da poftiti i s-a alocat suma de 10.000 de lei pentru “Colinde multiculturale”. De asemenea, 35.000 de lei au fost prevazuti pentru Asociatia Kolozsvar 2015, pentru un program de promovare a Capitalei Culturale de Tineret in unitati turistice si in randul clujenilor, iar Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Clujean va beneficia de 17.000 de lei de la bugetul local, pentru  promovarea orasului prin materiale publicitare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *