Din oras

1,5 milioane vrea sa cheltuiasca Primaria Cluj-Napoca pe demolarea cladirilor ilegale

Municipalitatea clujeana vrea sa incheie un acord cadru pe urmatorii doi ani pentru demolarea constructiilor ilegale din municipiu in valoare de 1,5 milioane de lei. Anuntul a fost facut astazi, iar ofertele se pot depune timp de doua saptamani, pana in 3 februarie.

Obiectul procedurii il constituie, potrivit caietului de sarcini, desfiintarea lucrarilor de constructii executate nelegal, dispuse de catre instantele de judecata, printr-o hotarare ramasa definitiva si irevocabila si pentru care executorul judecatoresc, prin procese verbale, a constatat faptul ca nu s-au indeplinit de buna voie masurile dispuse de catre instantele de judecata.

“In urma hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile privind desfiintarea lucrarilor de constructii executate nelegal si aducerea imobilului la starea initiala, reprezentantii Directiei Tehnice si cel al Directiei Politia Locala (care a intocmit procesul verbal de contraventie), insotiti de executorul judecatoresc se vor deplasa la imobil in vederea evaluarii categoriilor de lucrari ce urmeaza a se desfiinta. Ofertantul declarat castigator are obliatia ssa execute in termen de maxim 6 luni toate lucrarile solicitatte prin contractul subsecvent acordului cadru. Prin contractul sibsecvent se va stabili termenul de executie pentru fiecare lucrare”, se arata in caietul de sarcini.

Termenul de finalizare a lucrarii este de maxim 6 luni de la intocmirea procesului verbal de predare a frontului de lucru. La finalizarea lucrarilor se va intocmi un proces verbal care va fi inaintat primarulu spre aprobare, dupa care se emite factura si se deconteaza valoarea acesteia.

Prima cladire ilegala demolata in Cluj-Napoca a fost o constructie de pe strada Rarau la sfarsitul anului 2009. Atunci, demolarea blocului a costat 15.000 de euro, costuri suportate de constructor, conform hotararii judecatoresti. In primavara anului 2013 Primaria Cluj-Napoca “prin serviciul specializat” a demolat o constructie de pe un teren expropriat.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *