Din oras

Manasturenii, invitati sa fie creativi. La Terenuri, spatiul comun din Manastur, cauta proiecte pentru anul 2015

Scris de 246

La Terenuri – Spatiu comun in Manastur – ar putea gazdui anul acesta spectacole de parkour, concerte hip-hop si campionate de tenis. Vara trecuta, pe spatiul verde dintre blocuri au fost amenajate gradini de legume, spatiu de joaca si scena de evenimente. Pentru ca aceasta initiativa isi propune sa puna accent pe implicarea activa a oamenilor, manasturenii sunt invitati sa-si exprime dorintele vizavi de evenimentele ce vor fi organizate in acest an.

Atat offline, cat si online – prin intermediul paginii de Facebook – clujenii sunt consultati cu privire la evenimentele ce se vor desfasura “La Terenuri”. Offline, oamenii sunt asteptati sa isi exprime ideile prin intermediul panoului amplasat pe spatiul verde din Manastur. “Ai idei de evenimente 2015 la Terenuri? In ce ti-ar placea sa te implici?” este mesajul care ii intampina pe manasturenii care isi fac curaj sa isi petreaca timpul in aer liber, in ciuda frigului si a noroiului din zona.

Printre ideile exprimate de clujeni se numara competitii de tenis, spectacole de calarie, concerte hip-hop si demonstratii de parkour. In mediul online, manasturenii s-au aratat interesati si de workshop-uri dedicate copiilor sau de campionate de tenis de masa. Acestea sunt doar cateva dintre proiectele in care manasturenii ar vrea sa se implice.

Planuri pentru 2015 – “sa transformam imposibilul in posibil”

“La Terenuri” este un proiect inititat de Colectiv A, iar pana acum in acest spatiu comun, care este si ce mai mare zona verde din Manastur, au fost sprijinite practicile colective urbane si de gradinarit si au avut in vedere implicarea tinerilor cu competente artistice, arhitecturale, peisagistice sau de analiza antropologica.

“In 2015 continuam sa transformam imposibilul in posibil: aducand oamenii impreuna si avand grija mai multa de spatiile comune”, mentioneaza tinerii pe pagina de Facebook “La Terenuri”.

In anii precedenti, spatiul “La Terenuri” a gazduit proiectii de filme din cadrul TIFF, evenimente in cadrul festivalului “Temps D’Images Cluj” sau “Seri de Vara Clujene”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 6 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 22 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 24 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE