Din oras

Sorin Selesiu, patronul de la Michelangelo, are la activ si tunuri imobiliare

Pe langa coordonarea actiunilor frauduloase din “Dosarul carnii”, Sorin Selesiu a pagubit un numar mare de persoane printr-o afacere imobiliara. Administratorul de la Michelangelo este acuzat de peste 100 de floresteni ca le-a vandut locuinte construite pe un teren neintabulat, apoi l-a ipotecat. Pentru ca datoria la banca nu a fost platita, oamenii ar putea fi evacuati din casele lor. In afacere ar fi implicat si Valeriu Soneriu, cel care in 2013 era numit “cel mai bogat membru al Guvernului Ponta”. 

Povestea a inceput cu cativa ani in urma, timp in care oamenii spun ca au fost “dusi cu zaharelul”.

“Eu, alaturi de alti 100 locatari (4 blocuri din Floresti, Muzeul Apei 22-28), riscam sa fim executati silit din locuinte de catre banca (atentie! multe locuinte achitate integral!), din cauza unor nereguli legate de lipsa actelor de intabulare. Datorita faptului ca acum, unul dintre proprietari, si anume Selesiu Sorin, a fost arestat in dosarul mafia carnii, am pornit o serie de investigatii”, spune una dintre clujencele pagubite.

In afacere ar fi implicat si Valeriu Soneriu, cel care in 2013 era numit “cel mai bogat membru al Guvernului Ponta”, intre altele director general al grupului de companii Carmolimp, Ucea, Brasov si presedintele Grupului Tinerilor Oameni de Afaceri Liberali.

“Cand am cumparat apartamentele am stiut ca vor fi intabulate in cativa ani. Intre timp am aflat ca Selesiu ipotecase terenul de sub ele si acum banca isi cere banii inapoi. E vorba de sute de mii de euro. Banca ar vrea sa scoata la licitatie tot terenul, pentru ca lor nu le este rentabil sa ia fiecare apartament in parte. Asta am vrea si noi, sa platim integral restanta propietarului si sa ne recuperam apoi banii in instanta, ca sa nu ajungem la solutia extrema a evacuarii”, a declarat floresteanca.

Maine va avea loc o sedinta de bloc pentru ca cei afectati sa ia o decizie comuna.

Dupa cum Ziar de Cluj a mai relatat, Sorin Selesiu este din Cluj, are 36 de ani si s-a aflat in mijlocul mai multor scandaluri imobiliare in ultimii ani. Locatarii a trei blocuri de pe strada Muzeul Apei din Floresti au facut, in 2008, mai multe reclamatii cu privire la calitatea proasta a blocurilor in care si-au cumparat apartamente, toate construite de Selesiu. Ei se confruntau in fiecare zi cu mucegaiul de pe pereti, iar in casa mirosul cauzat de namolul din beciuri era insuportabil, imediat dupa receptie. Selesiu nu a respectat termenul de predare al apartamentelor si nici nu le-a predat in conditii bune. In plus, Selesiu a mai ridicat inca o supramansarda pe bloc, fara a avea autorizatie de constructie de la Consiliul Local (CL) Floresti si fara a cere acordul locatarilor. In consecinta, Primaria Floresti a amendat investitorul cu 3.000 lei.

Foto: stiridecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *