Din oras

StudCard, folosit politic

Un SMS cu o invitatie la mitingul PDL de maine a fost primit astazi de catre o parte din studentii clujeni. Invitatia este semnata de “Echipa StudCard”, insa oficialii proiectului neaga orice implicare. Evenimentul de maine ar fi promovat si in randul pensionarilor, care, potrivit consilierului PNL Ioan Bildea, ar fi fost invitati prin telefon, “din partea lui Alin Tise”.

Bildea a anuntat recent pe Facebook ca studentii sunt convocati prin sms la meetingul PDL Cluj de maine. 

“Am fost invitati de catre Primarie, Sambata la orele 11:00 la un meeting in numar cat mai mare. Ei ne-au sustinut proiectele pe care le-am derulat, insa nu sunt suficient de convinsi ca NOI reprezentam o FORTA. Asadar, hai sa le dovedim ca suntem StudCard si ca reprezentam masa de studenti din Cluj si putem sa sustinem si noi la randul nostru Primaria indiferent de „culoare”. Recomandarea noastra e sa iti aduci macar inca 2 prieteni, pentru ca unde-s multi puterea creste ! Dupa meeting, vom iesi cu totii la un suc sa ne rasfatam putin pentru ca meritam. Ne vedem la orele 10:30 pe Eroilor, langa clopot ca sa mergem impreuna. Asteptam un raspuns (pozitiv/negativ) pana azi la orele 16:00. Echipa StudCard”, este continutul mesajului. 

Responsabilii StudCard sustin ca nu au trimis asa ceva. 

“Nu stiu despre ce e vorba, noi nu am participat la asa ceva”, a spus Sorin Buiac, coordonatorul StudCard. 

Pozitia sa a fost confirmata si de Iancu Serbanescu, fondatorul proiectului. 

“Noi nu am trimis nimic. 100% nu e de la noi acel mesaj, noi politica nu facem. Cred ca cineva ne joaca o farsa, poate chiar Ioan Bildea, el duce o campanie impotriva noastra”, a spus Serbanescu. 

Ioan Bildea a replicat ca nu a inventat invitatia la miting. 

“Am aflat de SMS-ul acela atunci cand l-a primit un coleg, doctorand la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV). L-am postat pe Facebook tocmai ca sa primesc confirmarea ca invitatia a ajuns si la altii. Oricum, am informatii ca si pensionarii care au fost la chefurile PDL primesc invitatii la miting prin telefon, li se spune ca din partea lui Alin Tise. Mama unui prieten a fost sunata in felul acesta”, a declarat Bildea. 

Mitingul in cauza va avea loc maine, de la ora 11, in Piata Lucian Blaga si se vrea un protest fata de actuala guvernare. Oficialii PDL au anuntat ca asteapta sa participe aproximativ 15.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *