In vizor

Sefii Consiliului Judetean s-au cazat in centrul Strasbourgului

Reprezentantii judetului, care s-au dus la Strasbourg pentru a promova Clujul la cel de-al 25-lea Congres al autoritatilor locale si regionale al Consiliului Europei au cheltuit 11.500 de lei pentru aceasta excursie. Sefii judetului au calatorit cu avionul si s-au cazat in centrul orasului, in timp ce functionarimea si un intreg ansamblu popular cu muzicanti si-au gasit loc tot intr-un hotel de trei stele, dar putin mai departe de centru.

Horia Uioreanu,presedintele Consiliului Judetean a fost insotit de vicele Vakar Istvan, consilierii personali Radu Sporis si Iulia Sasu, precum si purtatorul de cuvant Cornelia Trif. Radu Sporis este consilierul lui Uioreanu si presedintele Consiliului de Administratie al Cluj Arena. Iulia Sasu este asistenta presedintelui Horea Uioreanu, ea fiind persoana de contact trecuta pe lista telefoanelor institutiei pentru presedintele CJ.  De asemenea au fost prezenti la eveniment directorul Asociatiei Produs de Cluj, Ramona Moldovan si ansamblul popular Valea Somesului din Gherla, cu orchestra cu tot.

Pentru transport, cu avionul pentru Uioreanu si Vakar, cu autocarul pentru restul lumii, s-a scos din bugetul judetului aproape 4.000 de lei. Cei doi s-au cazat la hotelul L’Orangerie, “in inima Strasbourg-ului”, la 5 minute de mers pe jos de institutiile Europene. O camera aici costa intre 78 si 132 de euro pe noapte. Uioreanu a plecat inca din 28 octombrie, iar congresul a avut loc intre 29 si 31 octombrie.

Functionarii si dansatorii populari au fost cazati la Hotel Ibis, tot de trei stele, dar mai departe de centrul orasului.
Pentru cazare s-au cheltuit 4.260 de lei, aproape 1.000 de euro. In afara de asta s-au mai dat din bugetul judetului 3.386 de lei, reprezentand diurna angajatilor.

Primaria tine la secret banii cheltuiti la Strasbourg

Nu doar oficialii Consiliului Judetean au fost prezent la Congresul de la Strasbourg http://www.ziardecluj.ro/sefii-clujului-isi-duc-protejatii-la-strasbourg-sa-promoveze-orasul/, si primarul Emil Boc, insotit de Alina Tiusan de la biroul de relatii externe si Dan Macovei de la biroul evenimente publice, au participat la eveniment. Cat i-a costat pe clujeni deplasarea lor este o enigma. Reprezentantii Primariei nu au reusit sa faca publica suma cheltuita in decurs de doua saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *