In vizor

RMGC il da in judecata pe fostul director al Institutului Geologic al Romaniei

Ca urmare a acuzatiilor nefondate ale fostului director general al Institutului Geologic al Romaniei (IGR), dl. Stefan Marincea, in fata comisiei parlamentare speciale precum si cu alte ocazii, Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) solicita in instanta repararea prejudiciului moral adus companiei.

Compania respinge ferm acuzatiile defaimatoare, care au adus atingere dreptului la reputatie si dreptului la propria imagine, referitoare la falsificarea hartilor bazinului Vaii Corna. Aceste afirmatii sunt complet nefondate si calomnioase. Despagubirile civile solicitate in instanta sunt absolut simbolice – 100 Ron.

 “RMGC are cel mai mare respect pentru toate institutiile statului si pentru expertii acestora. Cand se fac insa afirmatii de natura sa prejudicieze grav reputatia companiei, avem obligatia sa contracaram aceste afirmatii pe toate caile legale disponibile. Suntem o companie corecta si transparenta si speram sa fim tratati corect”, afirma reprezentantii companiei.

RMGC a folosit harta geologica achizitionata de la IGR, facand dovada in acest sens cu exemplarul original. Harta a fost intocmita de IGR in anul 1979, la scara 1:50.000. RMGC a folosit de asemenea harta geologica intocmita de Facultatea de Geologie a Universitatii Bucuresti. Respingem categoric acuzatia falsificarii vreuneia dintre harti, acuzatie formulata de catre fostul director general al IGR.
RMGC actioneaza si a actionat intotdeauna cu buna credinta si deplina respectare a cadrului legal. Practicile noastre de afaceri exclud orice tentativa de a eluda sau incalca dispozitiile legale. RMGC isi reafirma respectul pentru toate institutiile statului roman si pentru specialistii romani, inclusiv pentru Institutul Geologic Roman (IGR) si expertii sai. De asemenea, RMGC trateaza cu toata seriozitatea opiniile la adresa proiectului minier, fie ele impotriva sau in favoarea acestuia.

Despre Proiectul Rosia Montana

Ca urmare a renegocierilor din 2013 si pornind de la un pret al aurului de 1.200 de dolari / uncie, proiectul minier de la Rosia Montana aduce peste 5 miliarde de dolari in economia Romaniei. De asemenea, proiectul in noua forma prevede o garantie de mediu de 146 milioane USD si investitii majorate pentru patrimoniul din Rosia Montana, de 70 de milioane USD. Mina de la Rosia Montana va genera mii de locuri de munca, respectand legislatia de mediu din Romania si Uniunea Europeana si aplicand cea mai moderna tehnologie disponibila.

Foto: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *