Analiza

Din spital se aud concertele mai bine decat de la festival

Muzica de la Untold se aude din spital ca de pe stadion. Sau ca din parcul central. Iar cei mai expusi au fost fix copilasii internati la sectia de chirurgie din cadrul spitalului de copii. Toata lumea spune ca festivalul dureaza doar 4 zile pe an, ca trece repede. Dar mergeti sa le explicati asta micutilor suferinzi, care nu se pot odihni, desi somnul face parte din schema de tratament pentru o recuperare cat mai rapida.

Intrarea principala in spital este pe strada Motilor, insa jumatate din geamurile sectiei de chirurgie, care se afla la cativa metri de strada Cardinal Iuliu Hossu dau fix inspre Parcul Central. Unde petrecerea tine pana in zori.

Parintii copiilor internati si rudele nu prea au ce face si sunt constienti ca degeaba reclama zgomotul infiorator.

„Nu am primit nicio plangere cu privire la zgomot, pana acum. Daca primim, le facem pachet si le trimitem mai departe, la primarie”, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului de copii, dr. Calin Lazar, vineri dupa-amiaza.

Insa un apartinator isi varsa pe retelele de socializare oful. Iar printre randuri nu se citeste doar indignarea, cat mai ales suferinta.

Si nu e singurul, insa oamenii parca se tem ca s-ar putea intoarce „sistemul” impotriva lor, daca indraznesc sa vocifereze.

Va povesteam intr-un alt material ca s-a hotarat eliberarea a 80% din paturile Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, pentru a fi pregatiti sa faca fata unor eventuale urgente. Booon, au fost eliberate paturi. Multe. Externari, s-au amanat internari, s-au facut transferuri la alte spitale, s-au amanat interventii care nu erau urgente.

Si au ramas internati doar bolnavii cei mai bolnavi, cei care aveau nevoie de mai multa liniste. Doar ca acestia nu au putut inchide ochii, peste noapte. Iar dupa ce s-a terminat cu muzica electronica, au inceput sa cante, sa tranteasca si sa hauleasca cei care faceau curat dupa festivalieri.

La miezul noptii, lumina in saloanele copiilor. „Macar acum s-a mai racorit afara, s-a racorit si in saloane, se pot inchide geamurile”, puncteaza o apartinatoare.

Le uram copilasilor sa se insanatoseasca grabnic si sa se externeze cat mai repede.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *