Din oras

Zona platformei industriale Sanex se transformă în zonă de blocuri. Un nou proiect imobiliar este solicitat pentru aprobare de către Primărie

Platformele industriale din oraș dispar încet dar sigur. În locul lor apar blocuri de locuințe și birouri, zona real estate fiind una dintre cele mai profitabile în Cluj-Napoca. Deși prețurile la apartamente sunt foarte mari, cererea este pe măsură, așa că dezvoltatorii imobiliari profită de această situație favorabilă și construiesc cât pot de mult, Primăria fiind foarte deschisă la aprobarea de proiecte de acest fel.

Ieri a intrat în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal de restructurare urbană strada Beiușului – latura vestică. Este vorba despre zona platformei industriale Sanex. Conform documentelor aflate în dezbatere publică, zona studiată reprezintă un front parțial construit care face tranziția între platforma industrială Sanex și cartierul Bulgaria. Zona a fost studiată anterior printr-un PUZ ce a produs efecte – o restructurare parțială a frontului prin construirea a 2 parcele cu locuințe colective, respectiv a unei parcele cu o locuință individuală.

În zona respectivă de pe strada Beiușului se va construi un bloc cu funcțiuni mixte cu regim de înălțime S+P+2E+R, cu spațiu comercial la parter și cinci apartamente la etajele superioare. La subsol vor fi create 8 locuri de parcare și un loc de parcare la sol, care va fi utilizat exclusiv pentru aprovizionarea spațiului comercial. Dezvoltatorii imobiliari care au solicitat restructurarea urbană sunt Iosif Lucian Baciu și Violeta Adriana Baciu.

Valoarea investiției este de 275.000 euro.

Restructurarea acestor unități industriale are ca scop transformarea lor în teritorii urbane cu caracter mixt, relevând o structură funcțională complexă și echilibrată – străzi, piețe, spații verzi etc. Spațiile verzi de tipul scuarurilor sau grădinilor vor avea acces public nelimitat. Utilitățile se vor introduce în totalitate subteran.

Se recomandă realizarea unor structuri funcționale mixte incluzând locuire colectivă, activități administrative, de administrarea afacerilor, financiar-bancare, comerciale (terțiare), culturale, de învățământ, de sănătate cu caracter ambulatoriu, de turism etc. Locuirea va ocupa maxim 70% din suprafața construită desfășurată totală. Parterele spre principalele spații publice vor avea funcțiuni de interes pentru public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *