Justitie

Opt luni de închisoare pentru un sucevean care fuma canabis în buda unui tren CFR. Individul este recidivist, fiind prins drogat și la festivalul Untold

Scris de 221

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Cristi Andrei Gherasim la opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept”.

Inculpatului i se impune să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Suceava sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate apreciate ca adecvate de către Serviciul de Probaţiune Suceava.

De asemenea, individul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Suceava.

Decizia nu este definitivă. Aceasta poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare. Inculpatul a făcut apel.

Reporterii cotidianului Ziar de Suceava au solicitat Tribunalului Suceava rechizitorul privind dosarul în care inculpatul sus-menționat a fost condamnat.


Povestea celor 0,49 grame de canabis găsite la un rădăuțean care fuma „iarbă” în toaleta unui tren CFR

Totul a început la data de 16 februarie 2020, când Cristi Andrei Gherasim împreună cu un prieten de-al său a urcat în trenul IR 1837 Iași – Timișoara Nord. Inculpatul se îndrepta spre municipiul Cluj, unde este student.

Când trenul sus-menționat a ajuns în stația Gura Humorului, o patrulă de jandarmi a simțit un miros de canabis ce venea dinspre toaleta unui vagon al trenului. Imediat jandarmii au intrat în tren și i-au solicitat persoanei din toaletă să deschidă ușa. Pe urmă, jandarmii au intrat peste Gherasim în toaletă. Totuși, suceveanul a avut timp să arunge țigara pe care o fuma în WC.

Jandarmii l-au percheziționat pe Cristi Andrei Gherasim, atât corporal, cât și bagajele acestuia. Așadar, cei dintâi au descoperit că individul avea în buzun arul din față a pantalonilor o folie din plastic în care se afla un produs vegetal uscat, tocat mărunt, de culoare verde oliv, cu miros înțepător, suspect a fi canabis.

Se pare că prietenul lui Gherasim nu ar fi știut despre substanța pe care Cristi Andrei Gherasim o avea asupra sa și nici nu a participat la consumarea acesteia.

În aceste condiții, la data de 2 martie 2020, procurorul de caz a dispus efectuarea expertizei tehnico-științifice de către specialiștii din cadrul BCCO Iași – Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor, pentru a se stabili natura substanțelor găsite la data de 16 februarie 2020. În urma expertizei a fost constatat faptul că substanța în cauză este canabis.

La audieri, Gherasim a recunoscut săvârșirea faptei, spunând că la începutul lunii februarie a venit acasă din municipiul Cluj, întrucât este student la o facultate de acolo. Într-o seară individul a ieșit la un local din zona localității de domiciliu, iar acolo a observat o persoană de sex masculin în vârstă de aproximativ 18 ani, a cărei identitate nu o cunoaște, dar știe faptul că acea persoană consumă canabis. Imediat a abordat persoana respectivă, iar după aproximativ 10 minute, aceasta s-a întors în local aducându-i o folie de plastic în care i-a spus că se află canabis, plătind în același timp suma de 50 de lei pentru pliculeț.

De asemenea, inculpatul a mai arătat că a fost prins consumând astfel de substanțe cu aproximativ doi ani în urmă, în vara anului 2018, la festivalul Untord. Atunci, i s-a întocmit un dosar penal soluționat cu renunțarea la urmărirea penală.


Vă amintim faptul că Tribunalul Suceava l-a condamnat pe un alt sucevean la pedeapsa de 4.800 de lei amendă penală (120 de zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind stabilită la cuantumul de 40 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere de droguri de risc pentru consum propriu”. Individul respectiv a fost tras la răspundere atunci pentru incredibila canditatea de 0,08 grame de canabis.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 2 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 3 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 13 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 15 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 20 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 21 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 24 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE