Justitie

Opt luni de închisoare pentru un sucevean care fuma canabis în buda unui tren CFR. Individul este recidivist, fiind prins drogat și la festivalul Untold

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Cristi Andrei Gherasim la opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept”.

Inculpatului i se impune să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Suceava sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate apreciate ca adecvate de către Serviciul de Probaţiune Suceava.

De asemenea, individul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Suceava.

Decizia nu este definitivă. Aceasta poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare. Inculpatul a făcut apel.

Reporterii cotidianului Ziar de Suceava au solicitat Tribunalului Suceava rechizitorul privind dosarul în care inculpatul sus-menționat a fost condamnat.


Povestea celor 0,49 grame de canabis găsite la un rădăuțean care fuma „iarbă” în toaleta unui tren CFR

Totul a început la data de 16 februarie 2020, când Cristi Andrei Gherasim împreună cu un prieten de-al său a urcat în trenul IR 1837 Iași – Timișoara Nord. Inculpatul se îndrepta spre municipiul Cluj, unde este student.

Când trenul sus-menționat a ajuns în stația Gura Humorului, o patrulă de jandarmi a simțit un miros de canabis ce venea dinspre toaleta unui vagon al trenului. Imediat jandarmii au intrat în tren și i-au solicitat persoanei din toaletă să deschidă ușa. Pe urmă, jandarmii au intrat peste Gherasim în toaletă. Totuși, suceveanul a avut timp să arunge țigara pe care o fuma în WC.

Jandarmii l-au percheziționat pe Cristi Andrei Gherasim, atât corporal, cât și bagajele acestuia. Așadar, cei dintâi au descoperit că individul avea în buzun arul din față a pantalonilor o folie din plastic în care se afla un produs vegetal uscat, tocat mărunt, de culoare verde oliv, cu miros înțepător, suspect a fi canabis.

Se pare că prietenul lui Gherasim nu ar fi știut despre substanța pe care Cristi Andrei Gherasim o avea asupra sa și nici nu a participat la consumarea acesteia.

În aceste condiții, la data de 2 martie 2020, procurorul de caz a dispus efectuarea expertizei tehnico-științifice de către specialiștii din cadrul BCCO Iași – Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor, pentru a se stabili natura substanțelor găsite la data de 16 februarie 2020. În urma expertizei a fost constatat faptul că substanța în cauză este canabis.

La audieri, Gherasim a recunoscut săvârșirea faptei, spunând că la începutul lunii februarie a venit acasă din municipiul Cluj, întrucât este student la o facultate de acolo. Într-o seară individul a ieșit la un local din zona localității de domiciliu, iar acolo a observat o persoană de sex masculin în vârstă de aproximativ 18 ani, a cărei identitate nu o cunoaște, dar știe faptul că acea persoană consumă canabis. Imediat a abordat persoana respectivă, iar după aproximativ 10 minute, aceasta s-a întors în local aducându-i o folie de plastic în care i-a spus că se află canabis, plătind în același timp suma de 50 de lei pentru pliculeț.

De asemenea, inculpatul a mai arătat că a fost prins consumând astfel de substanțe cu aproximativ doi ani în urmă, în vara anului 2018, la festivalul Untord. Atunci, i s-a întocmit un dosar penal soluționat cu renunțarea la urmărirea penală.


Vă amintim faptul că Tribunalul Suceava l-a condamnat pe un alt sucevean la pedeapsa de 4.800 de lei amendă penală (120 de zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind stabilită la cuantumul de 40 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere de droguri de risc pentru consum propriu”. Individul respectiv a fost tras la răspundere atunci pentru incredibila canditatea de 0,08 grame de canabis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *