In vizor

Ziua Porților Deschide la ITM Cluj, cu ocazia celebrării celor 25 de ani de la înființare

Inspecția Muncii aniversează în data de 11 iulie 2024, 25 de ani de la înființarea sa, astfel cum a fost reglementată prin Legea 108/1999, care definește entitatea ca un organ de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Ministerului Muncii şi Solidarității Sociale, având în subordine inspectoratele teritoriale de muncă, instituţii cu personalitate juridică, organizate în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti.

Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă asigură exercitarea controlului aplicării prevederilor legale, generale şi speciale, în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă şi supravegherii pieţei, furnizând informaţii angajatorilor şi salariaţilor cu privire la mijloacele de aplicare a prevederilor legale în domeniile de competenţă.

„La ceas aniversar, putem spune că ITM Cluj se bucură de încredere în rândul cetățenilor din județul Cluj, având în vedere solicitările adresate instituției noastre atunci când există nelămuriri în domeniul relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă. Mulțumim angajatorilor și angajaților care au ales să respecte legislația muncii și care au înțeles faptul că aplicarea corectă a acesteia reprezintă premiza unei munci eficiente și prospere. Menționăm faptul că în județul Cluj există o bună colaborare cu autoritățile și instituțiile publice în vederea verificării respectării normelor legale în vigoare. Mulțumim, pe această cale, autorităților și instituțiilor publice județene pentru aceste parteneriate. Dorim să menținem, în continuare, un nivel înalt de încredere în rândul angajatorilor, angajaților și instituțiilor partenere, să fim la fel de responsabili, astfel incât activitatea pe care o desfășurăm să-și reflecte eficiența nu numai în actele de control efectuate ci mai ales în rezultatele obținute, cu precădere în conștientizarea angajaților și angajatorilor în ceea ce privește importanța respectării legislației muncii”, a transmis ITM Cluj.

Cu ocazia celebrării celor 25 de ani de la înființarea Inspecției Muncii, ITM Cluj organizează la sediul instituției “Ziua porților deschise”, zi în care angajatorii și salariații vor beneficia, din partea inspectorilor de muncă, de informare și îndrumare. De asemenea, în această zi, inspectorii de muncă din cadrul ITM Cluj vor întreprinde acțiuni de informare și la sediile angajatorilor de pe raza județului Cluj, unde vor avea loc discuții interactive cu privire la noutățile legislative.