In vizor

Un clujean a fost arestat pentru trafic cu canabis

Polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetată pentru trafic de droguri de risc.

Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că, în luna martie 2024, aceasta ar fi procurat, deținut și vândut, cu 26.000 de lei, 1,3 kilograme de canabis, iar, la data de 9 iulie 2024, ar fi deținut, în scopul comercializării, aproximativ 2 kilograme de drog de risc (canabis).

Pe parcursul percheziției domiciliare efectuate la aceeași dată, au fost descoperite și ridicate două pungi vidate, conținând în total 2 kilograme de canabis, obiecte purtând urme de substanță, un grinder, un cântar de precizie și un aparat de vidat, precum și alte mijloace de probă.

La data de 9 iulie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cursul zilei de astăzi, 10 iulie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.