In vizor

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge – Donează sânge, fii un erou anonim!

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este o ocazie pentru a reminti tuturor importanța donării de sânge și de a încuraja cât mai mulţi oameni să doneze în mod voluntar, fără vreo recompensă. 

Centrul de Transfuzii Sanguine din Cluj îi așteaptă cu mici cadouri pe toți cei care vor veni luni, 15 iunie la Centru pentru a dona sânge. 

În ziua de 15 iunie se vor distribui donatorilor câte un pachet cu 10 măști de protecție oferite de Rotary Club Cluj-Napoca VISIO, un kit pentru donatori oferit de MEGA IMAGE.

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj  de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 18, este deschis între orele 7.30-13.30.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, recunoaște că este nevoie de o reorganizare a acestui domeniu și de schimbarea legislației.

„Ziua Mondială a Donatorului reprezintă o ocazie de a aduce în atenţie importanţa actului donării şi de a le mulţumi, încă o dată, donatorilor. Necesitatea de a dispune de sânge şi produse de sânge sigure pentru transfuzii este esenţială, la fel ca şi contribuţia donatorilor benevoli adusă sistemelor naţionale de sănătate. Astăzi salut şi efortul depus de colegii mei din centrele de transfuzii pentru a asigura necesarul colectei în special în această perioadă. Este nevoie de o reorganizare din temelii a acestui domeniu şi de schimbarea legislaţiei”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Știai că dacă donezi sânge ai multiple beneficii pentru sănătate?

  • o inimă și un ficat mai sănătoase
  • risc scăzut de AVC
  • risc scăzut de infarct miocardic și alte probleme cardiologice
  • mai puține riscuri pentru cancer
  • risc scăzut de hemocromatoză
  • nivel redus de stres

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *