In vizor

Focar de coronavirus și la Institutul Inimii din Cluj? Patru pacienți au fost depistați pozitiv cu COVID-19

După Institutul Oncologic, cazuri pozitive de coronavirus au apărut într-un nou spital clujean. Patru pacienți de la Institutul Inimii au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Potrivit prefectului județului Cluj, testele efectuate de cadrele medicale au fost negative. 

”Sunt 4 pacienți pozitivi depistați la Institutul Inimii pe parcursul internării, ca urmare a simptomelor specifice prezentate. Exista o anchetă epidemiologică in curs. Personalul medical a fost testat și e negativ”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Săptămâna trecută, Institutul Oncologic din Cluj-Napoca a fost oferit exemplu negativ la nivel național după ce sute de persoane s-au înghesuit la coadă. De asemenea, patru cadre medicale au fost depistate pozitiv cu coronavirus.

Spitalele clujene trebuie să gestioneze mult mai bine partea de triaj al pacienților care se prezintă la spital pentru a evita să defină adevărate focare de infecție, așa cum s-a întâmplat acum câteva luni la Institutul Oncologic unde au fost depistate 27 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. 

Citește și:

Un nou FOCAR de infecție cu COVID-19 la Institutul Oncologic din Cluj? Ungureanu: ”Focarul a fost ASCUNS de autorități pentru că se stricau cifrele acelea perfecte pe care și le-au asumat în mod mizerabil”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *