Focus

Ziua de 15 februarie a venit. Este data la care noile legi ale educației trebuiau să fie aprobate în Guvern ca proiecte de lege, iar apoi să fie trimise spre dezbatere în Parlament. NU SUNT PE ORDINEA DE ZI A GUVERNULUI

Noile ”Legi ale Educației” nu sunt pe ordinea de zi a Guvernului, azi, 15 februarie, dată la care trebuiau să fie aprobate în Guvern ca proiecte de lege, iar apoi să fie trimise spre dezbatere în Parlament.

În dispreț față de cetățenii beneficiari, aceste ”legi” nu au fost publicate nicăieri. Tot ce ”s-a dezbătut” s-a dezbătut pe surse scurse în presa de chitanțier a Coaliției de Guvernare!

Practic nu a existat o dezbatere publică!

Doar se întârzie din nou și din nou cu așa zisa reformă a ”României educate”!

Admiterea, bacalaureatul, accesul egal și echitabil la educație stau încă în sertare, obiect de troc și negocieri între partidele de guvernăânt!

Experții coaliției fie nu au parcurs încă legile sau nu au ajuns la o înțelegere cu privire la modificări (unele dintre ele aberante și neconstituționale!), fie păstrează legile ca pârghie de negociere până la rotativa din mai – care cică s-ar amâna pentru la toamnă!

Fără înțelegerea dintre PNL și PSD legile nu trec!

Educația este din nou o victimă în niște jocuri de putere, în contextul în care din populaţia rezidentă 43,5% au un nivel mediu de educaţie, 40,5% nivel scăzut şi doar 16% nivel superior. N-a existat o dezbatere publică temeinică nici pentru legea din 2011. Și aici suntem!

Mii de mulțumiri invitaților miniștri Daniel P. Funeriu și Andrei Marga, care au avut și au în continuare soluții pentru tineri!