In vizor

Ziar de Cluj a avut dreptate: Elena Udrea recunoaste ca se afla in spatele proiectului gigant Transilvania Smart City de langa Pata Rat

Ziar de Cluj publica, la sfarsitul lunii iulie, o ampla ancheta in care a demonstrat ca Elena Udrea (condamnata anul acesta, in prima instanta, la 8 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si spalare de bani) se afla in spatele proiectului imobiliar gigant, Transilvania Smart City, care se construieste la doi pasi de Pata Rat.

Imediat dupa publicarea anchetei, interpusii Elenei Udrea au aparut cu declaratii si comunicate in presa locala care papa bani din publicitate de la Transilvania Smart City prin care incercau sa demonstreze de ce Ziar de Cluj a „atacat” mega proiectul lor imobiliar, Elena Udrea a negat vehement ca ea ar fi in spatele proiectului. Pe scurt, nimeni nu a recunoscut nimic la acea vreme.

Acum insa, Elena Udrea si logodnicul sau anunta pe Facebook inceperea lucrarilor la Transilvania Smart City. Nu mai au nicio problema sa nege şi sa se ascunda ca sunt in spatele acestui mega-proiect imobiliar. Ne intrebam la ce le-a folosit sa nege pana acum si de ce au platit fake news-uri in pseudo-site-urile pseudo-jurnalistilor clujeni prin care sa nege evidenta?

Citeste si:

EXCLUSIV / Dovada ca PENALA Elena Udrea sta in spatele proiectului imobiliar de 2 MILIARDE de euro de la Cluj-Napoca – Transilvania Smart City. Boc a marsat esential la legitimarea proiectului. CINE i-a dat imprumut penalei Udrea 20 de milioane de EURO?

Vrajeala de marketing a Elenei Udrea cu drone, telegondola, concierge si heliport la cartierul TSC pute la fel cu teapa TOWER. Cinism: Stefan Berciu a proiectat eoliene si paduri langa bordeiele amaratilor din Pata Rat! INTERVIU cu blabla-urile lui Berciu

Liviu Alexa: “EU am reziliat contractul de reclama cu Berciu, fiindca m-a mintit despre Udrea zicand ca nu e in proiect. Eu nu iau bani de la penale

In ancheta publicata de Ziar de Cluj in iulie, era demonstrat negru pe alb cine sunt beneficiarii reali ai Transilvania Smart City. Chiar daca Elena Udrea lipsea din mentiuni in mod expres, era clar ca totul duce la ea. Ea i-a pus la inaintare pe Adrian Alexandrov si familia Petrovan din Satu Mare. Era clar ca nici una din sagetile ei nu avea anvergura sa genereze un asemenea proiect, sa il obtina autorizat, sa aiba acces la Boc de asa maniera incat sa se „rezolve” repede totul.

Beneficiar este Realtopfarma, alaturi de Merlin Constructii. Realtopfarma este controlata de Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea.

Nu ei construiesc, ci Stefan Berciu, influentul om de afaceri clujean de la SDC Imobiliare care dezvolta proiectul alaturi de o serie de fonduri de investitii straine

Co-partener si co-beneficiar la proiectul acesta grandios este o societate pe nume Merlin Constructii SRL.

Firma dateaza din 1992 si apartine lui Munteanu Septimiu Stefan, un om de afaceri clujean si mai fantomatic decat firma asta. 

Unul dintre proprietarii terenului este Chester Group Investments SRL (detine 50% din teren), controlat de interpusii Elenei Udrea. In actionariatul acestei firme s-au plimbat timp de 14 ani tot felul de firme off-shore, care mai de care mai dubioase precum:  

– ROMANIA PROPERTY HOLDINGS LIMITED, cu sediul in Gibraltar, 57/63 Line Wall Road

– CHESTER PROPERTIES LIMITED, cu sediul in Gibraltar, 57/63 Line Wall, Road

– DANERIDGE LIMITED, cu sediul in Cipru, Nicosia, PC 1087, Kennedy 32, et. 2;

– GOLDALE LIMITED, cu sediul in Cipru, Nicosia, P.C. 1087, Kennedy 32, et. 2

– CHESLUX HOLDINGS SARL, avand sediul social in Luxemburg, Str. Eugene Ruppert nr. 19, L-2453, inregistrata sub nr. B135848

Dupa cum Ziar de Cluj scria in iulie 2021, doar SRI sau CIA ne pot spune cine a controlat aceste firme paravan.

In ceea ce priveste banii pentru cumpararea terenului, ancheta Ziar de Cluj prezenta doua variante:

1. Fie Elena Udrea s-a creditat pe sine, pe aceasta societate de pe pusculita Tonex, detinuta tot de ea, fie…

2. Alti baieti cu foarte multi bani din tara, dar care spala bani in afara, au intrat in asociere umbrita cu ea si ii finanteaza proiectul.

Transilvania Smart City va produce un purcoi de bani, din care Elena Udrea isi va trage partea leoaicei, 90%, Munteanu Septimiu Stefan va incasa 9%, iar Stefan Berciu se va multumi cu o „regie” de 1%.

La final, in paranteza fiind spus, presa locala din nou isi arata caracterul adevarat. Dupa ce au aruncat cu pietre in Ziar de Cluj si au luat apararea Elenei Udrea care pompa bani pentru publicitate, acum se comporta ca si cum ei, jurnalistii Clujului, au descoperit cine este de fapt beneficiarul real al proiectului imobiliar.

Iata o mostra din cluj24.ro:

 

Va reamintim si faptul ca Transilvania Smart City se construieste la doar cativa pasi de Pata Rat, unde traiesc peste 1500 de romi. Pentru ei, Primaria Cluj-Napoca promite de ani de zile solutii ba pentru locuinte, ba pentru locuri de munca. Anii trec, vorbele goale ale conducerii orasului sunt luate de vantul care pute a gunoi, iar romii traiesc tot in conditii mizere, inumane. Macar se vot putea bucura si ei de luxul din Transilvania Smart City. Sa nu mai zica lumea ca Boc nu a facut nimic pentru romi. Le-a oferit posibilitatea sa aiba si ei o vedere spre o viata normala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *